Dink kararını veren hakime şok!

HSYK Dink davasının yürütüldüğü mahkeme başkanı ve savcı hakkında inceleme başlattı.

Dink kararını veren hakime şok!

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Hrant Dink davasında "Delil yok" diyen mahkeme başkanı ve "Delil var" diyen savcı hakkında inceleme başlattı.

Hrant Dink kararını veren İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Hakim Rüstem Eryılmaz ve savcı Hikmet Usta'nın bazı basın yayın kuruluşlarında yer alan açıklamalarını ihbar kabul eden Kurul, inceleme yapmak için müfettiş görevlendirdi.

19 Ocak 2007 öldürülen Hrant Dink ile ilgili kovuşturmanın yürütüldüğü Mahkeme Başkanı hakkında HSYK tarafından inceleme başlatıldı.

HABERLER İHBAR KABUL EDİLDİ

Yüksek Kurul, 19 sanığın tamamının "terör suçundan" beraatine karar veren İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi Heyeti Başkanı Rüstem Eryılmaz'ın "Örgüt yok diyemem ama mahkeme delillere bakar" şeklinde yer alan haberleri ihbar kabul etti. Davanın duruşma savcısı Hikmet Usta'nın ise Eryılmaz'ın aksine "Örgüt de var, delil de var. Hemde fazlasıyla var" sözleri de incelemeye alındı.

Usta'nın basında yer alan "Örgüt yapısının olmadığı gerekçesiyle beraat kararı vermek suretiyle yasaya aykırı davranıldığı anlaşılmaktadır" sözleriyle Eryılmaz'ı eleştirmişti. Hakimin "delil yok", savcının "örgüt de delil var" şeklindeki sözlerine değerlendirecek olan müfettişlerin hazırlayacağı rapor doğrultusunda HSYK, hakim ve savcı hakkında soruşturma açılıp açılmayacağına karar verecek.

Öte yandan hakim Eryılmaz HSYK'nın müfettiş görevlendirilmesine ilişkin “Kurulun takdiridir” dedi. Bu arada, Dink'in öldürüldüğü dönemde İstanbul Valisi olan AK Parti Milletvekili Muammer Güler konuyla ilgili soruşturma inceleme ile araştırmaya açık olduğunu söyledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler