Dink için mahkeme de ifade verdi

Hrant Dink davasına da bakan İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nin eski başkanı Erkan Canak'ın Adalet Bakanlığı müfettişlerine ifade verdiği öğrenildi.Hakim ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) tarafından 'resmi sıfatlarının gerektirdiği saygınlık ve güven duy

Dink için mahkeme de ifade verdi

Hrant Dink davasına da bakan İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nin eski başkanı Erkan Canak'ın Adalet Bakanlığı müfettişlerine ifade verdiği öğrenildi.Hakim ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) tarafından 'resmi sıfatlarının gerektirdiği saygınlık ve güven duygusunu sarsacak nitelikte davranışlarda bulunma, irtikapta bulunma ve rüşvet alma iddialarını içeren soruşturma yürütüldüğü' gerekçesiyle İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı'ndan başka bir göreve atanan, bunun üzerine emekliye ayrılan Canak, öğleden sonra Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne geldi. Canak'ın, Adalet Bakanlığı müfettişlerine yaklaşık 1 saat ifade verdiği öğrenildi.

Canak'ın İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili olan Fikret Seçen tarafından yürütülen soruşturmada, uyuşturucu baronu olduğu iddiasıyla hakkında dava açılan Mahmut Çelik ile ilişkisi tespit edilmişti. Savcı Seçen tarafından yapılan tespitlere ilişkin belgeler Adalet Bakanlığı'na gönderilmişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler