Dink davasında yeni gelişme

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen Hrant Dink soruşturması kapsamında dönemin Trabzon Emniyet Müdürlüğü Amiri Özkan Mumcu ile polis memuru Muhittin Zenit ‘şüpheli’ sıfatıyla ifade verdi. Zenit ve Mumcu haklarında "yurt dışına çıkış yasağı" ted

Dink davasında yeni gelişme

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen Hrant Dink soruşturması kapsamında dönemin Trabzon Emniyet Müdürlüğü Amiri Özkan Mumcu ile polis memuru Muhittin Zenit ‘şüpheli’ sıfatıyla ifade verdi. Zenit ve Mumcu haklarında "yurt dışına çıkış yasağı" tedbiri uygulanarak serbest bırakıldı. 

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink cinayetine ilişkin kamu görevlilerinin ihmali olup olmadığına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında Muhittin Zenit ve Özkan Mumcu ‘şüpheli’ sıfatıyla ifadeye çağırıldı. Savcının daveti üzerine Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na gelen Zenit ve Özkan şüpheli sıfatıyla ifade verdi. Savcı Gökalp Kökçü tarafından sorgulanan Zenit ve Mumcu, “ihmali davranışla ölüme sebebiyet verme" ve "görevi kötüye kullanma" suçlarından tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edildi.

ADLİ TEDBİRLE SERBEST BIRAKILDILAR
İstanbul Nöbetçi 5’inci Sulh Ceza Hakimi Cevdet Özcan tarafından ifadeleri alınan Zenit ve Mumcu haklarında ‘yurt dışına çıkış yasağı’ konularak serbest bırakıldı.

ZENİT, DİNK’İN ÖLDÜRÜLECEĞİ ŞEKLİNDE RAPOR HAZIRLAMIŞTI
Dönemin Trabzon İstihbarat Şube Müdürlüğü'nde görevli istihbaratçı polis memuru Muhittin Zenit'in, 17 Şubat 2006’da Trabzon Emniyet Müdürlüğü tarafından Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanlığı'na gönderilen yazıya ekli F4 raporunu hazırladığı ve bu raporda "ses getirici bir eylemde bulunularak Dink'in öldürüleceği" şeklinde uyarılar olduğu öne sürülmüştü.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler