Dink davası ertelendi

Hrant Dink'in öldürülmesi davası ertelendi.

Dink davası ertelendi

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in öldürülmesine ilişkin davada tutuklu sanıkların tahliye talebini reddeden mahkeme, duruşmayı Eylül ayına erteledi.

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in öldürülmesine ilişkin aralarında dönemin kamu görevlilerinin de bulunduğu 35 sanıklı davaya devam edildi. İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada tutuklu sanıklar İstihbarat Daire Başkanlığı C Şube eski Müdürü Ali Fuat Yılmazer ve İstihbarat Dairesi eski Başkanı Ramazan Akyürek ile merkez valisi Celalettin Cerrah’ın da aralarında bulunduğu 9 tutuksuz sanık hazır bulundu. Tutuksuz sanıklardan İstihbarat Daire Başkanı Engin Dinç ise duruşmaya katılmadı. Dink cinayetinden hükümlü Ogün Samast ve Yasin Hayal duruşmaya tutuklu bulundukları cezaevinden SEGBİS aracılığı ile bağlandı.

Duruşmada, dün savunmasını tamamlayan dönemin Trabzon İstihbarat Şube Müdürlüğü’nde komiser yardımcısı olarak görev yapan Özkan Mumcu’nun çapraz sorgusu yapıldı. Duruşmada söz alan Erhan Tuncel, Özkan Mumcu’ya Yasin Hayal’in Zeynel Abidin Yavuz’u tetikçi olarak kullanacağı bilgisini ve Hrant Dink fotoğraflarını verdiğini söyledi. “Ben bilgileri verdim” diyen Tuncel, “Muhittin Zenit’in elindeki bilgi Yasin’in başka birini bulacağı bilgisiydi. Engin müdürle görüştüğümde, ‘Bu kişi Zeynel’ dedim. 20 Mayıs’tan sonra Zeynel Abidin Yavuz’la ilgili çalışmayı Özkan Mumcu ile yaptım. Fotoğrafları verdim çalışmaları yapması için. Burada inkar ediyor. Bu çalışmayı Özkan Mumcu ile yaptım. Trabzon’daki Tanjant yokuşunda fotoğrafları orada kendisine teslim ettim. Operasyon yapılmasını söyledim. Kendisi böyle bir imkanı olmadığını söyledi. Trabzon saha çalışması için çok zor bir bölge. O dönem için ben de başarısız olduğumu Yasin’in beni atlatabileceğini, kendisinin gidip görüşmesi gerektiğini söyledim. Gitmedi” diye konuştu.

Bunun üzerine Özkan Mumcu, “Erhan Tuncel’den benim aldığım herhangi bir fotoğraf yok. Artık fotoğrafı kime verdiyse bilemiyorum. Kendisinden bana ulaşan Zeynel Abidin Yavuz ismi de yok” dedi.

Duruşmada daha sonra tutuklu sanık Ramazan Akyürek, “Örgüt mensubu denilen Muhittin Zenit, Ercan Demir, Özkan Mumcu mahkemenizce tahliye edilmiştir. Diğer üye denilenler de tutuksuz yargılanmakta. Trabzon’da çalıştığım dönemde İstihbarat Şube Müdürü olan Engin Dinç, C şubeden sorumlu müdür yardımcısı Vedat Yavuz hiyerarşik olarak bana en yakın çalışan iki yöneticidir. Engin Dinç İstihbarat Daire Başkanı, Vedat Yavuz ise Samsun Emniyet Müdürü. Ben, bu iki arkadaşım da örgüt lideri ya da üyesidir, yargılanmalıdır demiyorum ama şahsıma yönelik haksızlığa dikkat çekmek istiyorum. Trabzon’da en yakın pozisyonda çalıştığım iki arkadaşımla herhangi bir problem yaşamadım. Görevimizi layıkıyla yapmaya çalıştık. Ancak ben 18 aydır cezaevindeyim. Görevini yapan, eksik yapan, yanlış yapan olabilir. Mahkemeniz, yargılama sonunda taktir edecek. Hiçbirimiz birlikte çalışmayı kendi irademizle tercih etmiş değiliz” ifadelerini kullandı.

Ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, tutuklu sanık Ali Fuat Yılmazer ve Ramazan Akyürek’in tahliye talebini reddetti. Ahmet İskender, Coşgun Çakar ve Yunus Yazar hakkındaki yakalama emirlerinin devamına, infazlarının beklenmesine karar veren mahkeme heyeti, duruşmayı 26-27-29-30 Eylül 2016 tarihine erteledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler