Dink davası 10 Ocak’a ertelendi

İstanbul 14.Ağır Ceza Mahkemesinde devam edilen duruşmada tutuklu sanıklar Yasin Hayal ve Erhan Tuncel hazır bulundu. Duruşmada Savcının mütalaasına karşın görüşlerini bildiren Dink ailesi avukatlarının görüşlerinin bu celsede bitmeyeceği anlaşılınca mahk

Dink davası 10 Ocak’a ertelendi

İstanbul 14.Ağır Ceza Mahkemesinde devam edilen duruşmada tutuklu sanıklar Yasin Hayal ve Erhan Tuncel hazır bulundu. Duruşmada Savcının mütalaasına karşın görüşlerini bildiren Dink ailesi avukatlarının görüşlerinin bu celsede bitmeyeceği anlaşılınca mahkeme heyeti tutuklu sanıklarda söz verdi. Bu sırada söz alan tutuklu sanıklardan Erhan Tuncel, Dink cinayeti aydınlanırsa 1980 darbesinin de aydınlanacağını iddia etti. Eski Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Emin Aslan'ın uyuşturucudan tutuklanıp serbestbırakıldığını ifade eden Tuncel, daha sonra şöyle konuştu:

"Aslan neden serbest kaldıktan sonra herhangi bir açıklama yapmadı. Evet ben azmettiriciyim çünkü polisi cinayeti engellesin diye azmettirdim. Ben yardım ve yataklık yaptım çünkü bu kişileri vazgeçirmek için yardım ettim."

Daha sonra görüşü sorulan duruşma Savcısı TİB kayıtlarının bir örneğini dosyadan alarak incelettirdiğini ve davadaki 19 sanığın bir irtibatına rastlanamadığını belirtti. Ogün Samast'ın olay gününde cep telefonu kullanmayıp ankesörlü telefon kullandığını belirten savcı Tuncel ve Hayal'in tutukluluk halinin devam etmesi yönünde görüş belirti.

Sanıklar Tuncel ve Hayal'in tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme heyeti duruşmayı duruşmayı 10 Ocak 2012 tarihine erteledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem