Dink cinayetinde son durum!

19 Ocak 2007'de öldürülen Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink cinayetine ilişkin davada Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı (TİB) kayıtları yaklaşık 5 ay sonra mahkemeye ulaştı.Dink ailesinin avukatları cinayet gününe ilişkin görüntülerde şüph

Dink cinayetinde son durum!

19 Ocak 2007'de öldürülen Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink cinayetine ilişkin davada Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı (TİB) kayıtları yaklaşık 5 ay sonra mahkemeye ulaştı.

Dink ailesinin avukatları cinayet gününe ilişkin görüntülerde şüpheli bir kişinin 14.53’te Akbank önünde ve 11.16’da Saray Kumaşçılık önünden cep telefonu ile konuştuğunun tespit edildiğini bildirmişti. Bu kişinin kimliğinin tespit edilebilmesi için konuştuğu iki noktanın GSM şirketleri için baz istasyonu bilgilerinin tespit edilmesi, ikinci aşamada ise elde edilen baz istasyonlarından 19 Ocak 2007 günü saat 11.10 ila 11.25 saatleri ve 14.45-15.00 zaman aralarında yapılan tüm görüşmelerin listesinin ve listedeki telefon numaralarının kimlere ait olduğunun tespit edilmesi istenmişti

12 BAZ İSTASYONUNDAN KAYITLAR CD İÇİNDE GELDİ

Uzun süre kayıtları göndermeyen TİB, Temmuz ayında istenilen kayıtları bugün mahkemeye ulaştırdı.

CD içerisinde gelen görüşme kayıtları ile ilgili bir de üst yazı gönderildi. Kayıtlara ilişkin açıklama yapılan üst yazıda, Turkcell bölgeyi kapsayan 6 baz istasyonu olduğunu, Vodafone ise 4 baz istasyonu olduğunu bildirdi. Avea ise, bölgeyi kapsayan 4 baz istasyonu olduğunu ancak bunlardan 2’sinin cinayet günü olan 19 Ocak 2007’den sonra kurulduğunu belirterek, 2 baz istasyonuna ait kayıtları gönderdi. Kayıtlarda, belirtilen saatlerde cinayet bölgesindeyken arayan ve aranan telefon numaraları ve söz konusu telefon numaralarının kim üzerine kayıtlı olduğu bilgisi yer alıyor.

MAHKEME HEYETİ KAYITLARI İNCELEMEYE ALDI

GSM şirketlerinin cinayet bölgesini kapsayan baz istasyonları bilgisi ve o baz istasyonlarından, avukatların istediği saatlerde yapılan görüşmelerin kayıtları İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti tarafından incelemeye alındı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler