Dink cinayetinde önemli gelişme: O SAVCI...

Hrant Dink cinayetinde kamu görevlileri ile ilgili soruşturmayı yürüten savcı Muammer Akkaş, cinayetin 'Büyük Abisi' olarak adlandırılan Erhan Tuncel'in geçtiğimiz günlerde ek ifade vererek 'itiraflarda' bulunmasının ardından eski Emniyet İstihbarat Daire

Dink cinayetinde önemli gelişme: O SAVCI...

Hrant Dink cinayetinde kamu görevlileri ile ilgili soruşturmayı yürüten savcı Muammer Akkaş, cinayetin 'Büyük Abisi' olarak adlandırılan Erhan Tuncel'in geçtiğimiz günlerde ek ifade vererek 'itiraflarda' bulunmasının ardından eski Emniyet İstihbarat Daire Başkanı Sabri Uzun'u 'tanık' sıfatıyla ifadeye çağırdı.

17 Aralık'ta gerçekleştirilen ve 'Büyük rüşvet' adı verilen soruşturmanın ikinci adımında dosya elinden alınan savcı Muammer Akkaş, bu kez de Hrant Dink davasıyla gündemde...

MAHKEMEDE KONUŞMUŞTU

Hrant Dink cinayetinin 'büyük abisi' olarak nitelendirilen Erhan Tuncel, geçen ay mahkemede verdiği ifadesinde, “Ali Fuat ve Sabri Uzun ölüm ihbarı yapmamış ve yanlış rapor düzenlenmiştir. Ali Fuat ve Ramazan Akyürek çetenin üzerindedir. Beni bir numaralı sanık yapıp kendilerini saklamıştır. Oda TV, Cübbeli, Şike, KCK, Hanefi Avcı suçsuz. Bunları yapan cemaat değil bu ikisidir. Savcılık halen şahısların kurduğu tuzakla karşı karşıyadır” demişti.

SAVCIYA İFADE

Erhan Tuncel, savcı Muammer Akkaş'a avukatının da hazır bulunduğu bir ortamda kamera ile kayıt altına alınan ayrı bir de ifade vermişti.

TANIK OLARAK ÇAĞIRDI

İşte bu ifadelerin ardından Hrant Dink davasında kamu görevlilerle ilgili soruşturmayı yürüten savcı Muammer Akkaş, eski İstihbarat Daire Başkanı Sabri Uzun'u 'tanık' sıfatıyla ifadeye çağırdı.

SABRİ UZUN 'MAHKEME ÇAĞIRIRSA İFADE VERİRİM' DEMİŞTİ

Sabri Uzun, Erhan Tuncel'in ifadelerinin ardından Hürriyet'e yaptığı açıklamada şunları söylemişti:

"Dink cinayetinin perde arkasının aralanması açısından Erhan Tuncel’in açıklamaları son derece önemlidir. Mahkeme çağırdığı takdirde seve seve ifade vermeye geleceğim.”

Sabri Uzun'un yarın veya önümüzdeki hafta başında ifade vermesi bekleniyor.

NEDİM ŞENER ELEŞTİRMİŞTİ

Savcı Muammer Akkaş, gazeteci Nedim Şener tarafından Twitter'da Hrant Dink cinayetinde kamu görevlileri ile ilgili soruşturmayı 3 yıldır yürütmesine rağmen davaya dönüştüremediği için eleştirilmişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler