Dink cinayetinde dosyalar geri döndü

Hrant Dink cinayetinde 26 kamu görevlisi hakkında hazırlanan açılan dava dosyası İstanbul 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından iade edildi. 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi, dosyayı İstanbul 14'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'ne geri gönderdi. Agos Gazetesi Genel Yay

Dink cinayetinde dosyalar geri döndü

Hrant Dink cinayetinde 26 kamu görevlisi hakkında hazırlanan açılan dava dosyası İstanbul 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından iade edildi. 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi, dosyayı İstanbul 14'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'ne geri gönderdi.

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin kamu görevlileri hakkında hazırlanan iddianame, gönderildiği İstanbul 14'üncü Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilmişti.

Mahkeme, aralarında fiili ve hukuki bağlantı bulunduğu, sanıkların tümünün içerisinde bulundukları iddia edilen silahlı suç örgütü yapılanmasının varlığı ile eylem ve faaliyetlerinin tüm boyutu ve kapsamı ile tespit edilerek ortaya konulabilmesi açısından dava dosyasının, Erhan Tuncel ve Yasin Hayal'in yargılanmasına devam edildiği İstanbul 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen dava ile birleştirilmesine karar vermişti.

İstanbul 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi, "terör suçlarına bakma yetkisi" olmadığı, ortak sanıkların bulunmadığı ve kendi davalarının ilerlemiş olduğu gerekçeleriyle birleştirme kararını kabul etmedi. Dosya 14'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'ne geri gönderildi.

İstanbul 14 "üncü Ağır Ceza Mahkemesi iadeye ilişkin önümüzdeki günlerde değerlendirme yapacak.

İki mahkeme arasında uyuşmazlık çıkması durumunda ise dava dosyası Yargıtay'a gönderilecek. Dosyaya hangi mahkemenin bakacağına ise Yargıtay karar verecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler