Dink cinayeti davasına devam

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin, aralarında cinayetin azmettiricileri oldukları iddia edilen Yasin Hayal ve Erhan Tuncel'in de bulunduğu 19 sanığın yargılandığı davaya devam ediliyor.İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi

Dink cinayeti davasına devam

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin, aralarında cinayetin azmettiricileri oldukları iddia edilen Yasin Hayal ve Erhan Tuncel'in de bulunduğu 19 sanığın yargılandığı davaya devam ediliyor.

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın 21. celsesinde sanıkların ve Dink Ailesinin avukatlarının mütalaaya karşı savunmalarını yapmaları bekleniyor.

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın önceki celsesinde Cumhuriyet Savcısı Hikmet Usta mütalaasını açıklayarak sanıkların eylem planları değerlendirildiğinde eylemin Ergenekon terör örgütünün Trabzon hücre yapısı tarafından yapıldığını ifade etmişti.

Savcı Usta mütalaasında Ergenekon terör örgütü soruşturmasında bugüne kadar elde edilen belgelerin incelenmesi neticesinde Dink cinayeti eyleminin, MC Donalds isimli işyerinin bombalanmasının ve diğer eylemlerin salt milliyetçilik duyguları kabaran gençler tarafından işlenmesinin ötesinde iştirak halinde ve süreklilik içerisinde çalışan gizlilik kuralları ve örgütsel hiyerarşi azami özen gösteren Erhan Tuncel ve Yasin Hayal yönetiminde Ergenekon Terör Örgütü'nün Trabzon da faaliyet gösteren bir hücre yapılanması tarafından işlenmiş olduğu değerlendirilmektedir ifadelerine yer vermişti.

"Özellikle Hrant Dink suikastıyla ülkemizin kamu düzeni ve vatandaşlarımızın huzuruna önemli ölçüde bozmuş ve tamiri zaman alacak bir yara açılmıştır" diyen Savcı Usta Derin yapıların en son gerçekleştirdiği suikastın Hrant Dink suikastı olduğunu vurgulayarak, "Sanıklar ideolojik amaçlarla hareket etmiştir. Hedef Türkiye Cumhuriyeti ve kamu düzenidir" diyerek sanıklar Erhan Tuncel, Yasin Hayal, Zeynel Abidin Yavuz, Ersin Yolcu, Ahmet İskender, Mustafa Öztürk Tuncay Uzundal'ın örgüt adına işlenen cinayet ve Türkiye Cumhuriyeti Anayasal düzenini ortadan kaldırmaya teşebbüs ettikleri gerekçesiyle ikişer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmalarını talep etti. Savcı Usta azmettirici olmakla suçlanan Erhan Tuncel'in ayrıca Trabzon'daki Mc Donalds bombalaması eylemlerinden dolayı da 171 yıla kadar ayrıca hapsi istendi. Sanıklar Yaşar Cihan ve Halis Egemen, Salih Hacıoğlu'nun örgüt üyeliği suçundan 20 yıl, İrfan Özkan, Numan Şişman'ın örgüte yardım yataklıktan 3 yıl 9'ar ay hapis cezasına çarptırılmaları talep edildi. Savcı Usta tutuksuz yargılanan bu sanıkların talep edilen cezalar gözönüne alınarak hükmen tutuklanmalarını da talep etmişti.

Savcı Usta ayrıca Sanıklar Alper Esirgemez, Osman Alpay, Erbil Susaman, Şenol Akduman, Veysel Toprak, Osman Hayal ve Coşkun İğci'nin ise delil yetersizliğinden beraatlerine karar verilmesini talep etmişti.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem