Dink cinayeti davaları birleştirilmedi

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in 19 Ocak 2007 tarihinde İstanbul’da uğradığı silahlı saldırıda öldürülmesi olayında ihmali olduğu gerekçesiyle 6 ay hapis cezasına çarptırılan dönemin Trabzon İl Jandarma Komutanı Albay Ali Öz'ün yeniden ya

Dink cinayeti davaları birleştirilmedi

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in 19 Ocak 2007 tarihinde İstanbul’da uğradığı silahlı saldırıda öldürülmesi olayında ihmali olduğu gerekçesiyle 6 ay hapis cezasına çarptırılan dönemin Trabzon İl Jandarma Komutanı Albay Ali Öz'ün yeniden yargılanmasına devam edildi.

Trabzon 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada her iki taraf avukatları hazır bulunurken, heyetteki değişiklik nedeniyle eski zabıtlar okundu. Mahkeme heyeti, “Mahkememizin iş bu dava dosyası ile İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nin 2013/67 esas sayılı dava dosyasının birleştirilmesine muvafakat edilip edilmediğinin bildirilmesi için İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’ne yazılan müzekkere üzerine muvafakat verilmesine yer olmadığına dair kararın kendi mahkemelerine gönderildiği” bilgisini verdi.

Yargıtay'ın bozma ilamına ilişkin görüşü sorulan Öz’ün avukatı, "Eski hükümde ısrar edilsin" derken, Dink ailesinin avukatı ise "Bozma ilamı yerindedir bu sebeple bozmaya uyulsun" dedi. Cumhuriyet savcısı ise usül ve yasaya uygun olan bozma ilamına uyulmasını talep etti. Mahkeme heyeti de Yargıtay'ın bozma ilamına uyulmasını kararlaştırdı.

Heyet daha sonra Trabzon 2. Sulh Ceza Mahkemesi’nin 2008/615 esas sayılı dava dosyası temyiz incelemesinden dönmüş ise tetkik ve iade edilmek üzere gönderilmesi için yeniden müzekkere yazılmasına, duruşmanın ise 11 Şubat 2014 tarihine ertelenmesine karar verdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem