Din dersinden 13 soru

ÖSYM Başkanı Demir, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinden YGS ve LYS-4'te soru sorulacağını bildirdi.ÖSYM Başkanı Ali Demir, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinden 2013'te yapılacak Yükseköğretime Giriş Sınavı'nda (YGS) adaylara 5, Lisans Yerleştirme Sın

Din dersinden 13 soru

ÖSYM Başkanı Demir, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinden YGS ve LYS-4'te soru sorulacağını bildirdi.

ÖSYM Başkanı Ali Demir, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinden 2013'te yapılacak Yükseköğretime Giriş Sınavı'nda (YGS) adaylara 5, Lisans Yerleştirme Sınavı'nda (LYS-4) 8 soru yöneltileceğini bildirdi.

Kılavuz doğrultusunda, 2013 Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemine (ÖSYS) başvuru işlemlerinin, 2-15 Ocak 2013 tarihleri arasında yapılacağını belirten Demir, bir önceki yıla göre kılavuzda bazı değişiklikler olduğunu ifade etti.

Demir, şunları söyledi:
''Ortaöğretim Başarı Puanı (OBP) adayın mezuniyet diploma notunun 5 ile çarpımı sonucunda elde edilecek. OBP'nin 0,12 ile çarpımı sonunda elde edilen puan yerleştirme puanına ilave edilecek.''

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem