Dikkat! Son tarih 30 Eylül

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı ve Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Yönetim Kurulu Üyesi Şemsi Bayraktar, Genel Sağlık Sigortası'nda yüksek limitten hesaplanan borçtan kurtulmanın yolunun gelir testinden geçtiğini, çiftçilerin ve vatandaşl

Dikkat! Son tarih 30 Eylül
Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı ve Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Yönetim Kurulu Üyesi Şemsi Bayraktar, Genel Sağlık Sigortası'nda yüksek limitten hesaplanan borçtan kurtulmanın yolunun gelir testinden geçtiğini, çiftçilerin ve vatandaşların 30 Eylül'e kadar gelir testi yaptırırlarsa Genel Sağlık Sigorta borçlarının silineceğini ya da azalacağını bildirdi.

Bayraktar, yaptığı açıklamada, 30 Eylül'e kadar gelir testi yaptırmayan çiftçilerin ve vatandaşların tavandan Genel Sağlık Sigortası borcuyla karşı karşıya kalacağını ifade ederek, Genel Sağlık Sigortası borcu olan çiftçilerin ve vatandaşların, gelir testi yaptırmadığı için yüksek meblağlarla karşı karşıya kaldığını, bu kişilerin 30 Eylül olan son başvuru tarihini kaçırmaması gerektiğini vurguladı.

Gelir testi için kaymakamlıklardaki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına başvurulması gerektiğini belirten Bayraktar, gelir testi sonucuna göre, hane içindeki kişi başına gelirin brüt asgari ücretin 3'te 1'inden (424 lira 50 kuruş) az olanların borcunun silineceğini, borcu silinenlerin sağlık hizmetinden yararlanmaya başlayacağını kaydetti.

Gelirin bu rakamın, yani 424 lira 50 kuruşun üzerinde olması halinde gelir oranında belirlenecek primin geriye dönük yeniden hesaplanacağına dikkati çeken Bayraktar, "Böylece en yüksek limitten çıkarılan borçtan çiftçilerimiz ve vatandaşlarımız kurtulacak. Çıkan borç taksitle de ödenebilecek. Genel Sağlık Sigortası borcunu yapılandırmak isteyenlerin de 2 Kasım'a kadar Sosyal Güvenlik il müdürlüklerine ve Sosyal Güvenlik Merkezlerine başvurmaları gerekiyor" ifadesini kullandı.

Bakanlar Kurulu kararıyla gelir testine son başvuru süresini 30 Eylül'e, genel sağlık sigortası prim borcu olan vatandaşların bu borcu yapılandırmaları için SGK'ya son başvuru süresinin 2 Kasım'a, borçlarını yapılandıran vatandaşların ilk taksit ve peşin ödeme süresini 30 Kasım'a uzattığını anımsatan Bayraktar, Genel Genel Sağlık Sigortası'na ilişkin tescil ve borç durumlarının https://esgm.sgk.gov.tr/Esgm/ ve https://www.turkiye.gov.tr/ adreslerinden görüntüleyebileceklerini belirtti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler