Dikkat sakın kullanmayın!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, 2012 yılında yürütülen hazır ambalajlı ürünlere yönelik denetimlerde, 583 adet üründe ambalaj bilgisi ile aykırılık tespit edildiğini söyledi.Bakan Ergün, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Metroloji ve Sta

Dikkat sakın kullanmayın!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, 2012 yılında yürütülen hazır ambalajlı ürünlere yönelik denetimlerde, 583 adet üründe ambalaj bilgisi ile aykırılık tespit edildiğini söyledi.
Bakan Ergün, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Metroloji ve Standardizasyon Genel Müdürlüğü tarafından 2012 yılında hazır ambalajlanmış ürünlere yönelik gerçekleştirilen denetim sonuçlarını açıkladı.

Ergün, Bakanlık tarafından hazır ambalajlanmış gıda ve gıda dışı ürünlere yönelik "odaklanmış denetim" faaliyetleri kapsamında 2012 yılında 3 bin 210'u hazır ambalajlı gıda mamulleri, 295'i de hazır ambalajlı gıda dışı mamuller olmak üzere toplam 3 bin 505 ürün denetlendiğini ifade etti.

Denetimler neticesinde aykırılık tespit edilen 583 üründen 45'ine miktar eksikliğinden dolayı toplam 89 bin 696 lira para cezası uygulandığını belirten Ergün, 538 ürüne de insan sağlığı, can ve mal güvenliği bakımından risk oluşturmayan etiket bilgilerinin düzeltilmesi için süre verildiğini kaydetti.

ÇİKOLATA BİSKÜVİ VE ŞEKERLEME

Ceza uygulanan ürünlere bakıldığında çikolata, bisküvi, kek ve şekerleme ürünlerinin 16 ceza sayısı ve 22 bin 746 lira ceza tutarıyla ilk sırada yer aldığı bilgisini veren Ergün,"Bunu 13 ceza sayısı ve 20 bin 489 lira ceza tutarıyla süt ve süt ürünleri izledi. Toz şeker ve küp şeker grubunda 5 ürüne, ayçiçek yağı grubunda 3 ürüne, çay ve kahve grubunda 2 ürüne, ay çekirdeği ve kuruyemiş grubunda 2 ürüne, unlu mamuller grubunda 1 ürüne, motor yağı ve antifriz grubunda 2 ürüne, boya grubunda da 1 ürüne ceza kesildi" dedi.

Hazır ambalajlı mamullerle ilgili olarak dikkat etmesi gereken hususlar olduğunu belirten Ergün, tüketicilere şu tavsiyelerde bulundu: "Hazır ambalajlı mamullerin etiketi üzerindeki bilgilerin iyi görünebilecek, açıkça okunabilecek ve silinmeyecek bir şekilde olup olmadığı incelenmeli. Ambalajı üzerinde belirtilen ürünün net miktar bilgisi ile firma adres bilgilerinin açık bir şekilde gösterildiğinden emin olunmalı. Üzerinde miktarı belirtilmeyen ambalajlı ürünlerin alınmamasına dikkat edilmeli."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler