Dikkat bunu yapmayan yandı! E-Tebligat dönemi başlıyor

Yeni yıl itibariyle başlayacak olan E-Tebligat uygulaması başvurusu için son günlere girildi. Gerekli başvuruyu yapmayan mükellefleri, cezai uygulamalar bekliyor.Trabzon Vergi Dairesi Başkanı Ayhan YAMAN, mükellefleri uyardı. 01.01.2016 tarihi itibariyle

Dikkat bunu yapmayan yandı! E-Tebligat dönemi başlıyor

Yeni yıl itibariyle başlayacak olan E-Tebligat uygulaması başvurusu için son günlere girildi. Gerekli başvuruyu yapmayan mükellefleri, cezai uygulamalar bekliyor.

Trabzon Vergi Dairesi Başkanı Ayhan YAMAN, mükellefleri uyardı. 01.01.2016 tarihi itibariyle başlayacak olan E-Tebligat uygulaması için son başvuru gününün 31 Aralık 2015 olduğunu hatırlattı.

Yaman, mükellefleri son gün hakkında uyararak “Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından çağdaş bir uygulama olan “tebligatların elektronik ortamda yapılması yani E-Tebligat uygulamasına” 01.01.2016 tarihi itibariyle başlanacak. Mükelleflerin herhangi bir cezai müeyyideyle karşılaşmaması için 31 Aralık 2015 tarihinden önce gerekli başvuruyu yapması gerekiyor” dedi.

BAŞVURU YAPMAYANI CEZAİ UYGULAMALAR BEKLİYOR

Yaman, başvuru yapmayanların cezai uygulamaların beklediğini hatırlatarak; “E-Tebligat ile ilgili açıklamalara ve başvuru yollarına Gelir İdaresi Başkanlığı’nın www.gib.gov.tr adresinde yer veriliyor. Başvurunun son günlere bırakılması halinde, internet ağlarında yaşanması muhtemel yoğunluk nedeniyle mükelleflerimiz başvuru konusunda sıkıntı yaşayabilir. Biz hiçbir mükellefimizin cezai bir müeyyideyle karşı karşıya kalmasını istemeyiz. E-Tebligat başvurulularında acele edilmesini öneriyoruz” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem