Dikkat, Bakanlık 679 personel alacak

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı yaptığı yazılı açıklamada, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın, hükümetin 2023 yılı hedeflerinden 500 milyar dolarlık ihracat hedefini gerçekleştirmede 'anahtar' bakanlıklardan biri olduğuna işaret etti.Hedeflerinin Türk

Dikkat, Bakanlık 679 personel alacak

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı yaptığı yazılı açıklamada, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın, hükümetin 2023 yılı hedeflerinden 500 milyar dolarlık ihracat hedefini gerçekleştirmede 'anahtar' bakanlıklardan biri olduğuna işaret etti.

Hedeflerinin Türkiye’nin, ticaretin en kolay yapıldığı ülke olmasını sağlamak ve formaliteleri asgariye indirmek olduğuna vurgu yapan Yazıcı, şöyle devam etti: "Bu anlamda amacımız ticaretin her aşamasının tüm taraflar için güvenli işlemesidir. Bakanlık olarak geliştirdiğimiz projelerle insanımızın refahına, yaşam kalitesine doğrudan katkı yapıyoruz. Gümrüklerden giren ve çıkan her eşya, her araç, her yolcu ekonomimizin sağlıklı işleyişine dair bir göstergedir.

Personel politikamız da bu hedefleri gerçekleştirmede önemli bir yer tutmaktadır. Ticaret erbabımızın işlerini kolaylaştıran, hizmet verdiğiniz kişilerle iyi iletişim kuran, ticaret erbabımızın işlerini zorlaştırmayan, vatandaşları dinleyen, bürokratik işlemlerle vatandaşları bekletmeyen, vatandaşı dinleyen, bakanlığın yeni çalışmalarına ayak uyduran, ülkesini ve dünyayı iyi tanıyan, kanunlar ve etik kurallardan asla ödün vermeyen, rüşvete ve yasa dışı ticarete asla göz yummayan bir personel anlayışımız var. Rüşvet verenin de alanın da bu tür işlere göz yumanın da gözünün yaşına asla bakmayacağımızı defaatle söyledik."

BAKANLIĞA ALINAN PERSONEL

Yazıcı, bakanlığın kurulduğu 2011 yılında A grubu personel olarak gümrük ve ticaret uzman yardımcısı 45, AB uzman yardımcısı 12 olmak üzere toplam 57, 2012 yılında gümrük ve ticaret uzman yardımcısı 48, gümrük ve ticaret müfettiş yardımcısı 38 olmak üzere toplam 86, 2013 yılında gümrük ve ticaret uzman yardımcısı 68, gümrük ve ticaret denetmen yardımcısı 113, AB uzman yardımcısı 6 olmak üzere toplam 187 personel alımı yapıldığını kaydetti.

Bakan Yazıcı, "2013 yılında 214 gümrük ve ticaret uzman yardımcısı, 6 AB uzman yardımcısı ve Rehberlik ve Teftiş Başkanlığı'nca alınacak 30 Gümrük ve Ticaret Müfettiş Yardımcısı olmak üzere toplam 250 personel alımı gerçekleştirilecektir. Bunlardan 30 gümrük ve ticaret müfettiş yardımcısının ilanı gerçekleştirilmiştir. B grubu personel alımı olarak çeşitli unvanlarda 2011 yılında 1369, 2012 yılında 901, 2013 yılında 2 bin 992 olmak üzere toplam 5 bin 262 personel alımı yapılmıştır. Ayrıca, bugün 2013/2 B grubu ilanı ile çeşitli unvanlardan toplam 679 personel alımı gerçekleştirilecektir." açıklamasını yaptı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem