Dikkat ! Adınız bu listede çıkabilir

Birden fazla ev alıp satan 500 bin kişiye mektup gönderen Maliye, şimdi de 3 ve daha fazla elektrik-doğalgaz aboneliği bulunan 30 bini aşkın kişiyi takibe aldı. Daha önce oturduğu evlerdeki elektrik ve su aboneliğini kapattırmadığı için birden çok evi var

Dikkat ! Adınız bu listede çıkabilir
Birden fazla ev alıp satan 500 bin kişiye mektup gönderen Maliye, şimdi de 3 ve daha fazla elektrik-doğalgaz aboneliği bulunan 30 bini aşkın kişiyi takibe aldı. Daha önce oturduğu evlerdeki elektrik ve su aboneliğini kapattırmadığı için birden çok evi varmış gibi görünen vatandaşlar, aldıkları mektuplarla vergi dairelerine koştu.
 
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Üzerinde 3 ve daha fazla sayıda elektrik ve doğalgaz aboneliği bulunan ve vergi mükellefiyeti olmayan vatandaşlarımız tespit edilerek vergi dairelerine gönderiliyor" dedi. 
 
EV SAHİBİ GÖRÜNÜYORLAR 
 
Maliye'nin elektrik, doğalgaz, su aboneliği üzerinden mükellefe ulaşma girişimi, Meclis gündemine de taşındı. Maliye; elektrik ve doğalgaz dağıtım şirketlerinden temin ettiği bilgileri, kira beyanından sanayi tesislerinin vergilerini ödeyip ödemediğine kadar birçok tespitte kullanıyor. Aynı zamanda bir kişiye ait aynı fatura aboneliğinden kaç adet olduğu belirleniyor. Binlerce kişi kiradayken üzerine aldığı abonelikler yüzünden ev sahibi görünüyor. Bakanlık, bu kişilerin kira geliri beyanında bulunmasını istiyor. 
 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler