Didim’de 93 kaçak göçmen yakalandı

Aydın'ın Didim ilçesi Taşburun Koyu'ndan iki ayrı tekne ile Ege Denizi'ne açılan 93 göçmen, Sahil Güvenlik ekipleri ve balıkçılar tarafından kurtarıldı. Teknenin alabora olması sonucu denize düşen 1'i bebek 2 kişiyi arama çalışmaları ise devam ediyor.Didi

Didim’de 93 kaçak göçmen yakalandı

Aydın'ın Didim ilçesi Taşburun Koyu'ndan iki ayrı tekne ile Ege Denizi'ne açılan 93 göçmen, Sahil Güvenlik ekipleri ve balıkçılar tarafından kurtarıldı. Teknenin alabora olması sonucu denize düşen 1'i bebek 2 kişiyi arama çalışmaları ise devam ediyor.

Didim'in Taşburun Koyu mevkiinde gece saatlerinde yasa dışı yollardan Yunanistan'a gitmek için botla açılan 39 Suriyeli göçmen, balıkçılar ve Sahil Güvenlik ekipleri tarafından sabah saatlerinde kurtarıldı. Sağ kurtulan göçmenler, Didim Devlet Hastanesi'ndeki kontrollerinin ardından Didim Sahil Güvenlik Komutanlığı'na sevk edildi. Daha sonra Akköy Jandarma Komutanlığı'na götürülen göçmenlerin sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi.

Kayıp olduğu bildirilen biri 4 aylık bebek 2 kişinin bulunması için Sahil Güvenlik ve jandarma ekipleri tarafından havadan ve denizden kurtarma operasyonu başlattı. Kurtarılan 39 Suriyeli arasında 9 çocuk, 1 bebek ve 5 kadının olduğu öğrenildi.

Sahil Güvelik ekipleri, kayıp 2 göçmen için arama çalışmaları başlattığı saatlerde yine aynı mevkiide yasa dışı yollardan Yunanistan'a geçmek isteyen 54 kişilik bir Suriyeli grubu daha yakalandı. Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri tarafından yakalanan göçmenlerin, Sahil Güvenlik Komutanlığı'ndaki işlemlerinin ardından jandarmaya teslim edileceği öğrenildi.

Suriyeli göçmenlerin kış mevsimi gelmeden Yunanistan'a göç etme isteği, ölümleri beraberinde getirirken, Sahil Güvenlik ve İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri çalışmalarını kaçış noktalarında yoğunlaştırdı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler