Devleti tanımıyoruz diyenlerin devletle tanışma vakti!

Aldığı emanet oylarla barajı aşıp Meclis'e giren Selahattin Demirtaş'ın ekibi anayasayı tanımadı. Demirtaş'ın belediye başkanları birbiri ardına "öz yönetim" açıklaması yaptı. Sözde başkanlar şehirlerde hendek kazdırdı. Teröristlerin güvenlik güçlerine sa

Devleti tanımıyoruz diyenlerin devletle tanışma vakti!
Aldığı emanet oylarla barajı aşıp Meclis'e giren Selahattin Demirtaş'ın ekibi anayasayı tanımadı. Demirtaş'ın belediye başkanları birbiri ardına "öz yönetim" açıklaması yaptı. Sözde başkanlar şehirlerde hendek kazdırdı. Teröristlerin güvenlik güçlerine saldırmasına olanak sağladı. Belediye araçları ile terörist cenazesi ve bomba taşıttı. "Öz yönetim ilan" edip anayasal düzeni bozmaya kalkıştı... Ancak o başkanlar tanımadıkları devletten kaçamadılar.
 
Diyarbakır ve bazı ilçelerinde sözde özerklik ilan eden belediye başkanları hakkında soruşturma başlatıldı. Bu kapsamda Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Sur belediye başkanı Seyit Narin, yardımcısı Fatma Şık Barut ile Silvan belediye başkanı Yüksek Bodakçi'nin de aralarında bulunduğu 7 kişi gözaltına alındı.
 
Hakim karşısına çıkan Bodakçi, Narin ve Barut'un da aralarında bulunduğu 5 kişi "Ülke birliğini ve bütünlüğünü bozmak" suçundan tutuklandı. Söz konusu isimlerin ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle yargılanacakları açıklandı. 
 
Operasyonlar sürüyor
 
Hakkari'de ise 9 gün önce "Öz yönetim" açıklaması yapan Belediye Eş Başkanları Dilek Hatipoğlu ve Nurullah Çiftçi, yargıdan kaçamadı. Zanlılar, dün tutuklandı. Bu arada Diyarbakır Başsavcısı Ramazan Solmaz, Silvan ve Diyarbakır'ın merkez Sur ilçelerinde terör örgütünün çağrısıyla hendekler kazılıp güvenlik güçlerine saldırı düzenlendiğini anlattı.
 
Başsavcı Solmaz, ayrıca Silvan'da Türk bayrağının gönderden indirilmesi, sözde 'özerklik' açıklaması ile bu açıklamanın ardından yine teröristler tarafından emniyet kuvvetlerine silahla saldırılması olaylarıyla ilgili olarak soruşturma başlatıldığını belirtti. 
 
HDP'li belediyeler hizmet değil silah taşıyor
 
HDP'li belediyeler vatandaşa değil terör örgütüne hizmet veriyor. Van'da da belediye için çalışan bir kamyondan adeta cephanelik çıktı. Kamyonda ayrıca bomba yapımında kullanılan 100 kiloluk patlayıcı bulundu.
 
İşte o liste
 
Güvenlik güçleri, sözde özerlik ilan edip devleti tanımayan 70 şüpheliden 41'ini yakaladı. 29 kişinin ise arandığı belirtildi.
 
İşte sözde özerlik ilan edilen noktalar: 
 
ŞIRNAK: Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) İl Başkanı'nın öz yönetim açıklamasının ardından 3 kişi tutuklandı. 
 
BATMAN: Batman Belediye Başkanı, Belediye Eş Başkanı ve HDP İl Başkanı'nın da aralarında bulunduğu 55 kişi, "sözde özerlik" açıklaması yaptı. Olayın ardından 2 şüpheli yakalandı, firari 3 zanlı aranıyor. 
 
MUŞ: Varto'da özerlik açıklaması yapan Mustafa Doğan gözaltına alındı. 
 
MARDİN: Nusaybin'de terör örgütü KCK üyesi Muhsin Aksan, sözde öz yönetim açıklaması yaptı, gözaltına alındı. 
 
AĞRI: Sözde öz yönetim ilanını okuyan DBP Doğubayazıt İlçe Başkanı Muhsin Kula kaçtı. 
 
BİTLİS: Hizan'da Demokratik Halk Meclisi (DHM) Eş Başkanı Kader S. tutuklandı. Muhiyettin Çetin ise aranıyor. 
 
VAN: Özerklik ilan eden DBP'li Abdulkerim Batmaz, Mehmet Batu ve DİHA muhabiri Mehmet Salih Sertkal hakkında soruşturma başlatıldı.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler