Devlet O'na sonunda kucak açtı

Balıkesir'de koca vahşetini yaşayan son örneklerden biri Nurgül Özkan. Türkiye onu, patlamış dudağı, morarmış yüzü ile manşetlere taşınan fotoğrafıyla tanıdı. Psikopat eşinin eve kapatıp iki gün boyunca işkence ettiği 35 yaşındaki kadının yaşadığı acı, po

Devlet O'na sonunda kucak açtı

Balıkesir'de koca vahşetini yaşayan son örneklerden biri Nurgül Özkan. Türkiye onu, patlamış dudağı, morarmış yüzü ile manşetlere taşınan fotoğrafıyla tanıdı.

Psikopat eşinin eve kapatıp iki gün boyunca işkence ettiği 35 yaşındaki kadının yaşadığı acı, polise ve savcılığa başvurmasıyla ortaya çıktı.

10 yıllık eşi Selami Özkan'ın defalarca şiddetine maruz kaldığını, şikâyette bulunmasına rağmen dayaktan kurtulamadığını söyleyen 3 çocuk annesine geç de olsa devlet yardım eli uzattı.

Yaşadığı insanlık dışı muameleden sonra baba evine sığınan Nurgül Özkan hakkında rapor hazırlayan Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanlığı, talihsiz kadına ve üç çocuğuna kapılarını açtı. Nurgül Özkan'ı hastanelik ettikten sonra kayıplara karışan cani koca Selami Özkan da Edremit'e bağlı Akçay beldesinde yakalandı.

Kocası tarafından eve kilitlenerek işkence ve tecavüze maruz kaldığını söyleyerek savcılığa başvuran Nurgül Özkan'ın, ikinci kattaki evinin penceresinden atlayarak canını kurtardığı haberlere yansımıştı. Basında çıkan haberlerin ardından Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf'ın talimatıyla Balıkesir Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından Nurgül Özkan ile ilgili rapor hazırlandı. Hazırlanan rapor çerçevesinde talihsiz kadına, sığınma evleri hakkında bilgi verildiği, yaşadığı ildeki ilgili kuruma başvurabileceği, çocukları için de Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne müracaat edebileceği ve yardım isteyebileceği belirtildi.

Raporda Nurgül Özkan'ın, mahkemeden tedbir talep edip çocuklarını yanına alabileceği belirtilerek şu ifadelere yer verildi:

"Can güvenliği için Torbalı Cumhuriyet Başsavcılığı'na müracaat edebileceği ve hukuki işlemler için barodan avukat talep edeceği konusunda rehberlik edilmiştir. Özkan, babasının yanında kaldığı için sığınma evinde kalmak istemediği, çocuklarının bir an önce bulunup kendisine teslim edilmesinin istediğini belirtmiştir. Özkan'ın durumunun daha detaylı incelenmesi ve yardımcı olunması açısından İzmir Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'nce değerlendirilmesi uygun olacaktır."

İşkenceci koca yakalandı

Nurgül Özkan'ı eve hapsedip iki gün boyunca plastik sopa, kerpeten, makas ve bıçakla ağır işkence yaptığı ve tecavüz ettiği suçlamasıyla aranan Selami Özkan yakalandı. Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü'nün olay için özel kurduğu dört kişilik ekip tarafından Edremit ilçesine bağlı Akçay beldesinde gözaltına alınan zanlının yanında, kaçırdığı öne sürülen üç çocuğu da bulundu. Sorgulanmak üzere Balıkesir'e getirilen Selami Özkan'ın adliyeye sevk edilmesi bekleniyor. Özkan çiftinin 3 çocuğu ise annelerine teslim edilecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler