Devlet Bahçeli'ye sert sözler

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin açıklamalarına ilişkin, "Sayın Bahçeli, Sayın Başbakan, iktidarımız, hükümetimiz biz sizin şamar oğlanınız falan değiliz, çok ayıp ediyorsunuz ve gerçekt

Devlet Bahçeli'ye sert sözler


AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin açıklamalarına ilişkin, "Sayın Bahçeli, Sayın Başbakan, iktidarımız, hükümetimiz biz sizin şamar oğlanınız falan değiliz, çok ayıp ediyorsunuz ve gerçekten bu toplumda siyaset nasıl yapılmaz bunun da örneklerini ortaya koyuyorsunuz" dedi.

Çelik, AK Parti Genel Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Ramazanda özellikle oruç tutanları kem söze karşı da oruç tutması gerektiğini bilenlerden olduğunu belirten Çelik, "Bugün MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli, düzenlediği basın toplantısında maalesef her zaman alışık olduğumuz şekilde yine hükümetimize, partimize, Başbakanımıza ve tüm camiamıza ağır hakaretlerde bulunmuştur" diye konuştu.

Konuşmasında kullanacağı ifadeleri Bahçeli'den ödünç aldığını söyleyen Çelik, "Bu kelimeleri ondan ödünç alarak kullanıyorum çünkü onun en çok kullandığı, en çok sevdiği kelimeler bunlardır. Sayın Bahçeli'nin bize yönelttiği, Başbakanımıza, hükümetimize, partimize, mensuplarımıza yönelttiği ifadeler, son derece ahlaksızcadır, son derece edepsizcedir ve son derece haysiyetsizcedir" şeklinde konuştu.

"Kim önüne hangi metni yazıp veriyorsa ve Sayın Bahçeli'nin biliyorsunuz yazılı metni olmadığı zaman konuşmak gibi kabiliyeti ve özelliği yoktur, bu metni veriyorlar ve kendisi bunları harfiyen okuyor. Eminim ki o metinleri okuyuncaya kadar orada ne yazıldığını bilmiyordur" diyen Çelik, şunları kaydetti:

"Bir ülkede eğer bir siyasi partinin genel başkanıysanız ve muhatap aldığınız kimse de o ülkenin başbakanıysa, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı'ndan söz ediyorsanız, sizin elbette muhalefet etme hakkınız vardır ama ona yönelttiğiniz ifadelerin, hakaretlerin nereye varacağını tahmin etmeniz gerekiyor. Türkçemizde güzel bir ata sözü vardır. Çalma elin kapısını yüzük taşıyla, çalarlar kapını balta başıyla. Sayın Bahçeli, Sayın Başbakan, iktidarımız, hükümetimiz biz sizin şamar oğlanınız falan değiliz, çok ayıp ediyorsunuz ve gerçekten bu toplumda siyaset nasıl yapılmaz bunun da örneklerini ortaya koyuyorsunuz. Dolayısıyla Sayın Bahçeli ne diyor? Anayasa ile ilgili olarak bir açıklama yapacak ama bunu binbir türlü hakaret ambalajına sarmak zorunda değildir."

48 madde

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, bir iftar yemeğinde yaptığı konuşmasında yeni anayasa için uzlaşılan 48 maddeyi Türkiye Büyük Millet Meclisi'nden geçirme teklifinde bulunduğunu anımsatan Çelik, şöyle devam etti:

" Madem ki uzlaşma komisyonunu bir bütün anayasa yapma, tepeden tırnağa anayasa yapma konusunda bir ümidi görünmüyor. Çalışmalar devam ediyor ama kendimizi kandırmayalım, bu konuda ciddi mesafe alınamıyor. 1.5 yıldır üzerinde çalışılan bir anayasa var ve topu topu 48 madde üzerinde uzlaşılmış.

Gelin hep beraber bunu kısmen iyileştirme sağlayacağı için bir çağrıda bulunduk. CHP Genel Başkanı 'evet' de demedi, 'hayır' da demedi, ipe un serdi. Söz kalabalığına getirdi. Bir şey söylemedi. Öte taraftan MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, geçen cuma günü bir basın toplantısı düzenledi, 'Sayın Başbakanın bu teklifini yapmaya hemen hazırız' dedi. 'Bizim şartımız şurtumuz da yok' dedi. 'Esasen bu 48 maddenin, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nden geçirilmesi, bunların yasalaşması, Sayın Bahçelinin teklifidir ve hodri meydan' dedi. Bütün bunlar kamuoyunun gözü önünde yapılan, TBMM çatısı altında bir basın toplantısında söylendi.

Peki buna karşılık Sayın Bahçeli ne diyor? Sayın Bahçeli, basın toplantısında diyor ki 'bu çok erken, çok zamansız ve çok gereksiz bir tekliftir.' MHP çok kalabalık bir parti olsa, diyelim ki AK Parti gibi 325 milletvekili olan parti olsa, iktidar gibi omuzlarında büyük bir yük olsa, çok daha büyük meşguliyetleri olsa, Sayın Bahçeli hergün bir vilayete gitse, her hatfa birkaç ülkeyi dolaşsa diyeceğiz ki, birbirleriyle irtibat kurmada zorlanıyorlar, dolayısıyla bu irtibatsızlıktan dolayı böyle bir yol kazasına uğramış olabilirler ama topu topu avuç kadar milletvekiliniz var bir avuca sığacak kadar milletvekiliniz var. "

" Türk milletinin isminden kimsenin rahatsızlığı yoktur"

Bahçeli'nin, basın toplantısında, Anayasa ile ilgili karşı çıktıkları hususları da değerlendiren Çelik, şöyle devam etti: "Türkiye Cumhuriyeti ismine kesinlikle sahip çıkacaklarmış. Bunu, kimsenin değiştirmesine müsade etmeyeceklermiş. Sayın Bahçeli, Türkiye Cumhuriyeti'nin ismini değiştirmeye yeltenen kimse yok. Bütün 4 siyasi partinin uzlaşma komisyonuna verdiği teklifler ortadadır. AK Parti, Türkiye Cumhuriyeti devletinin ismiyle herhangi bir problem yaşayan bir parti değildir. Elbette Türkiye Cumhuriyeti devletidir ve Türkiye Cumhuriyeti devleti olarak kalacaktır.

Türk milletinin isminden de kimsenin rahatsızlığı yoktur. Bizim verdiğimiz teklifte Türk milleti, Türk milleti olarak bulunuyor. Ankara başkent olarak kalmalıymış. Ankara zaten başkent. Bunu değiştirmeye yönelik bir gayret mi var, bir teklif mi var? Çok komik oluyorsunuz. Ay yıldızlı bayrakla bir problem mi var, İstiklal Marşımızla ilgili problem mi var? Efendim diyor ki, tek dil Türkçedir. Hayır, Sayın Bahçeli biz bu konuda sizinle aynı fikirde değiliz. Resmi dil Türkçedir ve Türkçe olarak kalacaktır . Türkiye Cumhuriyeti'nin resmi dili Türkçedir. Başka bir şey daha söylüyor, etnik ve bölgesel dillerin tanınmasına müsade etmeyeceklermiş. Bir yerde bir etnisite varsa onun bir de dili vardır. İnsanların dilini tanımamak senin ne haddine. Başka insanların kendisini ve dilini yok saymak senin ne haddine, Sayın Bahçeli. İnsanların dilini nasıl yok sayarsın, onu nasıl tanımamazlıktan gelirsiniz? Etnik diller de var, bölgesel diller de var, lehçeler de var. Biraz dil konusunda birileri şu Bahçeli'ye ders verse bari."

"Etnik siyaset yapan lider"

Bahçeli'nin etnik siyaset yapan bir lider olduğunu öne süren Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü: "Türklük ve Türk dünyası üzerine siyaset yapıyor ama onu da beceremiyor. 25 Haziran'da malumunuz Kuzey Irak'taki Selahattin kentinin Tuzhurmatu ilçesinde bir saldırı meydana geldi. Burada 13 Türkmen hayatını kaybetti. Onlara Allah'tan rahmet diliyoruz. Bu saldırıdan sonra Türkiye bu vefat eden insanların cenaze merasimlerinden tutun da oradaki bütün insanlarla çok yakından ilgilenmiştir, Türkmenlerle yakından ilgilenmiştir. Bizatihi Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız ve yetkili bütün arkadaşlarımız taziyelerini iletmişlerdir."

"Biz Türkmenlerle, bizim dışımızdaki Türk dünyası ile Sayın Bahçeli siyasi istismar için, oy avcılığı için ilgilenmiyoruz. Biz böyle olması gerektiği için ilgileniyoruz" diyen Çelik, "Sayın Bahçeli, Allah aşkına, siz kaç kere Bakü'ye gittiniz, siz kaç kere Bişkek'e gittiniz, siz kaç kere Taşkent'e, Lefkoşa'ya gittiniz? Sayın Başbakan, Türkiye'nin herhangi bir vilayetine gider gibi buralara gitti.Türk dünyasıyla münasebetler esas bizim hükümetimiz döneminde bizim iktidarımız döneminde arttı. Sayın Bahçeli uçağa binmeye korkan, Ankara'da adeta kuluçkaya oturmuş bir zavallısınız ve Başbakan'a saldırıyorsunuz. Bütün yaptığınız iş budur" ifadesini kullandı.

Bahçeli'nin Erdoğan'a yönelik sözleri

MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin, Başbakan Erdogan'a yönelik, "Sen itibarını kaybettin, inandırıcılığını kaybettin" ifadelerinin bulunduğunu dile getiren Çelik, kamuoyu anketlerine bakıldığında bunun tersi bir durumun görüldüğünü belirterek, şöyle konuştu:

"Sayın Bahçeli, sana yüzde 13-14 oy veren bir kitle var. Milliyetçi Hareket Partililerin toplam oyu Türkiye'de şu anda bu kadar ama sana oy veren MHP'lilerin de yarısı sana itibar etmiyor. Yani 5 bu puanlık bir itibarın var. Eski tabirle 5 kuruşluk bir itibarın var. Bu itibara sahip olan bir lider olarak sabah akşam sağlığını ülkesi ve insanı için feda eden, 24 saat kavramı üzerinden mesai yapan, gecesini gündüzüne katan ve bir ayağı Türkiye'de bir ayağı Türkiye'nin dışında bütün gayesi de bizim huzur, mutluluk ve refahımızın artması olan bir Başbakan'a, bir lidere sen bu kadar siyaset adına, oy avcılığı adına nasıl saldırabilirsin. Ben Sayın Bahçeli'yi akıl ve izanla konuşmaya davet ediyorum. Maalesef bunu göremiyoruz."

Çelik, Bahçeli'nin, açıklamasında çözüm süreciyle ilgili "Kabus" ifadesini kullandığıne değinerek, söz konusu sürecin toplumun yüzde 70'inde büyük bir umut uyandırdığını söyledi.

Çelik, şu görüşleri dile getirdi: "Ama öyle anlaşılıyor ki Sayın Bahçeli için bir kabus olmuş bu çözüm süreci. Çünkü PKK'nın eylem ve söylemleri Sayın Bahçeli senin için ancak mamadır, senin varlık sebebindir. PKK terörü, bölücülük, Kürtçülük olmazsa senin partin marjinal bir parti olarak kalır. Bunu biliyorsun sen. Çünkü çatışmadan besleniyorsunuz. Etki tepki meselesini biliyorsunuz tez anti tez meselesini bliyorsunuz. MHP ve BDP karşılıklı birbirini besleyen iki partidir. PKK terörü bittiği gün MHP bütün tezlerini kaybedecektir. Sayın Bahçeli şehit çocuklarımızın kanı üzerinden yıllarca siyaset yapan bir liderdir. Ama altı aydan beri şehit cenazesi gelmemesi Sayın Bahçeli'yi çok üzdü."

"Bahçeli'nin kimyasını bozmuş"

"Çözüm süreci Sayın Bahçeli'nin kimyasını bozmuşa benziyor" ifadesini kullanan Çelik, "Umarım bu hastalığından tez zamanda kurtulur ve bu söylenenler haddi zatında hasta bir ruhun hezeyanlarından başka bir şey değildir" dedi.

Çelik, kendilerine yapılacak hakaretlere müsade etmeyeceklerini dile getirerek, Bahçeli'nin, "Başbakan'ın palalı elemanları varmış, kiralık sopacıları ve satır bıçak taşıyan piyonları" dediğini hatırlattı.

Başbakan Erdoğan'ın siyasi hayatı boyunca hiçbir zaman şiddete ve kaba kuvvete prim vermediğini belirten Çelik, Sincan ve Kazlıçeşme'de toplanan vatandaşların bir tek kişiye zarar vermediğini ve kimsenin burnunun kanamadığını söyledi. Çelik, "Sayın Bahçeli, şiddet ve kaba kuvvet senin genetik kodlarından gelen bir şeydir. Biz, onu tanımayız. O bizim siyaset anlayışımızda yoktur. Biz hepimiz birbirimizi çok iyi tanırız" ifadesini kullandı.

"Fikretmeyenler Bahçeli gibi küfreder"

MHP Genel Başkanı Bahçeli'ye özellikle ülkücü gençliği sokağa sürmemesi, sokaktan alıkoyması gibi konularda takdirlerini ifade ettiklerini dile getiren Çelik, "Ama Sayın Başbakanı eğer sen 'sopalı adamların, eli bıçaklı piyonların' dersen buna kargalar güler. Biz, fikri olan insanlarız. Daha önce burada söyledim bir kez daha söyleyeyim, fikretmeyenler Bahçeli gibi küfrederler" diye konuştu.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem