Destici'den takipsizlik kararına tepki!

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Muhsin Yazıcıoğlu ve yanındakilerin helikopter kazasında hayatını kaybetmelerine ilişkin yürütülen soruşturmada verilen takipsizlik kararına ilişkin, “Hadiseyi bize göre biraz basitleştiriyor. Böyle bir karar verilince,

Destici'den takipsizlik kararına tepki!

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Muhsin Yazıcıoğlu ve yanındakilerin helikopter kazasında hayatını kaybetmelerine ilişkin yürütülen soruşturmada verilen takipsizlik kararına ilişkin, “Hadiseyi bize göre biraz basitleştiriyor. Böyle bir karar verilince, dosyadaki diğer konularla ilgili de bu ve buna benzer gibi kararlarla karşı karşıya kalacağımız gibi bir endişe taşıyoruz” dedi.

Demokrat Parti Başkanı Gültekin Uysal, Büyük Birlik Partisi(BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici ile görüştü.

Görüşme sonrası gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Destici, Muhsin Yazıcıoğlu’nun ölümüne takipsizlik kararı verilmesine ilişkin, “Dosyanın tümüyle ilgili değil, bu karar. Bu karar sadece helikopterin üzerindeki bazı cihazlar sökülmüştü. GPS aletleri alınmıştı. Bunları alanlar tespit edildi. O askeri helikopterin askeri personeli tarafından söküldüğü daha sonra ortaya çıktı. Cumhurbaşkanı’nın bunu keçiler sökmedi ya söyleminden sonra sorgulama derinleştirilmişti. Bu kişiler yaklaşık 9 ay tutuklu kaldılar. Tutuklulukları sürecinde de kesin bir açıklamada bulunmadılar. Birisi dedi ki merakımdan aldım, birisi ki dedi ki hatırlamıyorum gibi bizleri ve kamuoyunu tatmin etmeyecek gibi ifadelerle 9 ay tutuklu kaldılar. 3. Yargı paketiyle birlikte ÖYM kaldırılmasıyla birlikte serbest bırakıldılar. 4. Yargı paketiyle ÖYM’ler tamamen kaldırılınca bütün dosyalar olduğu gibi bizim dosyamızda normal mahkemeye gönderildi. Şu an da bu dosyaya bakan savcı da bunlarla ilgili helikopterden sökülen cihazla ilgili 4-5 bir iddia vardı. Bunlardan biri delil karartma, bir tanesi örgüt üyesi olma, hırsızlık suçunu işlemiş olma gibi 4-5 iddia vardı. Bunlardan delil karartma ve örgüt üyesi olmayla ilgili suçlamalarla ilgili takipsizlik kararı verdiği, ama hırsızlık suçuyla ilgili dava açığı yönünde. Hadiseyi bize göre biraz basitleştiriyor. Genel olarak bizdeki kanaat, böyle bir karar verilince dosyadaki diğer konularla ilgili de bu ve buna benzer gibi kararlarla karşı karşıya kalacağımız gibi bir endişe taşıyoruz” diye konuştu.

Destici, kongre yapılacağı yönünde çıkan haberlere ilişkin ise şöyle konuştu:

“Önümüzde 2015 seçimleri var, 2015 seçimlerini biz hayati olarak görüyoruz. Bizim şimdiden hazırlanmamız gibi bir mecburiyetimiz olduğunu kanaatini arkadaşlarla istişare ettik. İnşallah Haziran’ın 8’inde sadece delegemizin katılımı ile bir kurultay gerçekleştireceğiz. Ama bu kurultay da oluşacak yönetim partimizi Ekim’e hazırlayacak ve Ekim’de çok daha büyük bir kurultay gerçekleştireceğiz. Herkese açık olan Ankara’nın en büyük salonun da ve hem burada parti programı tekrardan yazılacak hem milletimize bazı çok net cevaplar vereceğiz. Her şeyi ile orada biz aslında biz orada genel seçim standardını da vermiş olacağız” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem