Dersim gün yüzüne çıkıyor

TBMM Dilekçe Komisyonu Başkanı Daniş: "Dersim olaylarına ilişkin Genelkurmay'dan yaklaşık 46 bin sayfa belge geldi." TBMM Dilekçe Komisyonu Başkanı Mehmet Daniş, Dersim olaylarına ilişkin Genelkurmay Başkanlığı'ndan bütün belgelerin geldiğini bildirdi. Da

Dersim gün yüzüne çıkıyor
TBMM Dilekçe Komisyonu Başkanı Daniş: "Dersim olaylarına ilişkin Genelkurmay'dan yaklaşık 46 bin sayfa belge geldi."
 
TBMM Dilekçe Komisyonu Başkanı Mehmet Daniş, Dersim olaylarına ilişkin Genelkurmay Başkanlığı'ndan bütün belgelerin geldiğini bildirdi.
 
Daniş, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, Genelkurmay'dan son olarak komisyona yaklaşık 5 bin sayfa belge geldiğini, böylece buradan gelen belge sayısının da yaklaşık 46 bin sayfaya ulaştığını söyledi.
 
Dersim'de yaşanan olaylara ilişkin belgelerin tasnifi için değişik üniversitelerden akademisyenleri bir çatı altında toplayan bir bilim kurulu oluşturma çalışmalarının devam ettiğini ifade eden Daniş, bunun için Ankara ve Yıldırım Beyazıd üniversiteleri ile görüştüklerini kaydetti.
 
Daniş, bu çerçevede akademisyenlerin belgeleri tasnif edip inceledikten sonra, derli toplu hale getireceklerini vurguladı.
 
Dersim hakkında, Genelkurmay Başkanlığı'ndan gelenler dahil komisyona 140 bin sayfaya yakın belge ulaştı. Genelkurmay bugüne kadar yaklaşık 46 bin sayfa belge gönderdi. 
 
BELGELERİN İÇERİĞİ 
 
Dersim hakkında Genelkurmay Başkanlığı'ndan gelen belgelerin içinde haritalar, özel mektuplar, yazışmalar, istihbarat raporları, değerlendirmeler, günlük raporlar ve asker sevkıyatına ilişkin belgeler, kaçakların listesi, Dersim'de toplanan silahlar Seyid Rıza'nın yakalanmasına ilişkin bilgiler, harp cerideleri, personel durumu, propaganda faaliyetleri, bölgedeki asayiş olayları, emniyet tedbirleri, Fevzi Çakmak ve İsmet İnönü'nün bölgeye ziyareti, bölücülük ve casusluk faaliyetlerine ilişkin belgeler yer alıyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler