Der Spiegel Erdoğan kasetlerini yayınladı

Başbakan Erdoğan ile eski Adalet Bakanı Sadullah Ergin arasında geçtiği iddia edilen yargıya müdahale iddiasıyla ortaya çıkan ses kaydı Alman Der Spiegel dergisinde Türkçe olarak yayınlandıAlman Der Spiegel Dergisi, Türkiye'deki siyasi atmosfer hakkında g

Der Spiegel Erdoğan kasetlerini yayınladı

Başbakan Erdoğan ile eski Adalet Bakanı Sadullah Ergin arasında geçtiği iddia edilen yargıya müdahale iddiasıyla ortaya çıkan ses kaydı Alman Der Spiegel dergisinde Türkçe olarak yayınlandı

Alman Der Spiegel Dergisi, Türkiye'deki siyasi atmosfer hakkında geniş bir haber yaptı. Derginin internet sitesinde YouTube’da yayınlanan bazı tapeler de aynen, Türkçe olarak yayınlandı.

'Tapeler GDO'lu, kaale almıyorum'

Spiegel, Recep Tayyip Erdoğan'ın ve oğlu Bilal Erdoğan ile yaptığı iddia edilen telefon görüşmelerinin ardından Almanca altyazı koymadan başka tapeleri de yayınladı ve özetle şunları yazdı: “Bir kez daha ses getirici bir telefon kaydı düştü. İddiaya göre yine Erdoğan duyuluyor. Bu defa Adalet Bakanı’ndan iktidara eleştiren bir medya patronu konusunda ağır bir karar istiyor. Seçimler öncesinde videolar, Erdoğan için ciddi bir tehlike oluşturuyor."

'KARALAMA KAMPANYASI'

Geniş kapsamlı, bol video ve fotoğraflı haberde ayrıca şöyle denildi: "Erdoğan, bu videoları muhaliflerinin ‘karalama kampanyası’ ve ‘montaj’ olarak niteliyor. Ama Erdoğan, şimdiye kadar sesin kendisine ait olmadığını iddia etmedi. Her yeni ifşaatla, videoların başka görüşmelerden montaj olduğuna dair iktidarın savunmasına yönelik şüphe büyüyor".

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem