Depremin bilançosu ağır

VAN'DA ÖĞRENCİ EVİ ÇÖKTÜ Depremin vurduğu Van kent merkezindeki Maraş Caddesi üzerinde öğrencilerin kaldığı ev de yıkıldı. Enkaz altında kalan çok sayıda öğrencinin kurtarılması için ekipler çalışma başlattı.ERCİŞ'TE 25 APARTMAN VE YURT ÇÖKTÜ Depremin en

Depremin bilançosu ağır

VAN'DA ÖĞRENCİ EVİ ÇÖKTÜ
Depremin vurduğu Van kent merkezindeki Maraş Caddesi üzerinde öğrencilerin kaldığı ev de yıkıldı. Enkaz altında kalan çok sayıda öğrencinin kurtarılması için ekipler çalışma başlattı.

ERCİŞ'TE 25 APARTMAN VE YURT ÇÖKTÜ
Depremin en büyük hasara neden olduğu yerlerden Van'ın Erciş İlçesi'nde ilk belirlemelere göre 25 apartmanla 1 öğrenci yurdu yıkıldı. Bir çok evin de oturulamaz hale geldiği Erciş'e kurtarma ekipleri ve yardım sevki yolların kapalı olması nedeniyle güçlükle yapılırken, ilçedeki ekipler enkaz altından çok sayıda kişiyi kurtardı.

Deprem bölgesine yardım için Kızılay acil olarak harekete geçti. Ankara'daki Türk Kızılayı Afet Operasyon Merkezi'nde bir kriz masası oluşturuldu. Türk Kızılayı Erzurum, Muş ve Elazığ Yerel Afet Müdahale ve lojistik merkezlerinden çok sayıda çadır, battaniye ve gıda malzemesi bölgeye doğru yola çıkarıldı. Bölgedeki kan merkezleri de yaralılar için gerekli kanı ulaştırmak için çalışmalarına başladı.

ERCİŞ FAY HATTI ÜZERİNDE
Atatürk Üniversitesi Deprem Araştırma Merkez Müdürlüğü, Van'da meydana gelen depreminin Erciş Fay hattı üzerinde olduğunu ve aletsel büyüklüğünü 6.9 olarak ölçtüklerini açıkladı. Erciş fay hattının Ağrı'nın Tutak İlçesi'nin güneydoğusundan başladığını ve Erciş'ten geçerek Van'ın Muradiye İlçesi'ne kadar uzandığını bildiren Atatürk Üniversitesi Deprem Araştırma Merkez Müdürlüğü uzmanları, saat 13.41'de meydana gelen depremin aletsel büyüklüğünün 6.9, iki saat içinde 10 kadar 4'den büyük deprem kaydedildiğini söyledi.

Öte yandan Emniyet Genel Müdürlüğü, Van ile telsiz görüşmesini Erzurum ve Muş üzerinden sağlayabildi. Erzurum Emniyet Müdürlüğü haber merkezi, Van'daki Emniyet Müdürlüğüne bağlı birimlerde can kaybının olmadığını Ankara'ya bildirdi. Erzurum, Erzincan, Kars, Ağrı, Iğdır, Muş'tan sivil savunma, 112 acil servislerle birlikte Kızılay depolarından bölgeye çadır, battaniye gönderiliyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem