Deprem değil soğuk öldürdü

Depremin yıktığı Van'da soğuk hava can almaya başladı. Erciş'in Çelebibağ beldesinde altı yaşındaki Deniz Olgun, kaldığı naylon çadırda dün zatüreden hayatını kaybetti.Van ve çevresinde bir taraftan devam eden artçı depremler, diğer taraftan da soğuk can

Deprem değil soğuk öldürdü

Depremin yıktığı Van'da soğuk hava can almaya başladı. Erciş'in Çelebibağ beldesinde altı yaşındaki Deniz Olgun, kaldığı naylon çadırda dün zatüreden hayatını kaybetti.

Van ve çevresinde bir taraftan devam eden artçı depremler, diğer taraftan da soğuk can almaya başladı. Erciş’e bağlı Çelebibağ beldesinde altı yaşındaki Deniz Olgun, kaldığı naylon çadırda, soğuk havaya daha fazla dayanamayarak zatüreden hayatını kaybeti.

Yakalandığı hastalık nedeniyle üç hastane dolaştırılan Olgun, son nefesini ise Batman’da verdi.
 
Baba Enver Olgun ise hala naylon çadırda  11 kişi ile yaşamını devam ettiriyor.
 
"KAÇ DEFA GİTTİM, BANA ÇADIR VERMEDİLER"
 
Deprem sonrasında sağuk nedeniyle hayatını kaybeden üçüncü çocuk olan altı yaşındaki Deniz Olgun’un naylon çadırda 18 gün yaşadığı ve soğuktan bu nednele korunamadığı ortaya çıktı.
 
Acılı baba Enver Olgun, yaşanılan dramı minik Deniz’in ölümünü şöyle anlattı:
 
“Naylonun altındayız, depremden beri. Kaç defa dilekçe verdim, kaç defa gittim bana çadır vermediler. Ben de gittim metre ile naylon aldım ve 12 nüfusuma bir çadır yaptım. Soğuk naylon dinlemiyor. Çocuk zaten özürlüydü. Soğuk aldı önce Erciş’te Sahra Hastanesi’ne götürdüm. Dediler ki bu çocuğun yoğun bakımda yatması gerekiyor, bizi Bitlis’e, Bitlis’ten de Batman’a gönderdiler ve çocuk orada hayatını dün kaybetti. Ben şimdi geri kalan nüfusumla tir tir titriyorum. Bize yardım edilsin. Çocuğumu aldım, Erciş’te defnettim. Depremde amca tarafından akrabalarımı kaybettim. Allah bize yardım etsin”
 
İHH YARDIM ELİNİ UZATTI
 
Küçük Deniz öldü, ancak naylon çadırda kalan aileye yardım elini İHH uzattı. Durumdan haberdar edilen İHH Güneydoğu Sorumlusu Selahattin Özer, hemen ilgilenerek, aileye çadır gönderdi.
 
18 KÖY ÇADIR BEKLİYOR
 
Öte yandan, Van’ın Erciş ilçesi ile Bitlis’in Adilcevaz ilçeleri arasında kalan Akçıra, Yarımada, Kavuştuk, Arin, Yukarı Süphan, Aşağı Süphan, Heybetli, Örentaş, Kara Şeyh, Akyazı, Pargut, Karşıyaka, Gümüşdöven, Harmantepe, Kömürlü, Yolağzı, Erikbağı ve Aydınlar beldesindeki depremden etkilenen yaklaşık 7 bin 500 depremzede  için  1150 çadıra  ihtiyaç olduğu belirtildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler