Deniz havacılardan gövde gösterisi

Türk Deniz Havacılığı'nın 100. yılı dolayısıyla Deniz Hava Komutanlığı bünyesindeki uçak ve helikopterler, tatbikat yaptı. Kartepe ilçesindeki komutanlıkta gerçekleştirilen tatbikatta, senaryo gereğince mahsur kalan kazazedenin kurtarılması için operasyon

Deniz havacılardan gövde gösterisi
Türk Deniz Havacılığı'nın 100. yılı dolayısıyla Deniz Hava Komutanlığı bünyesindeki uçak ve helikopterler, tatbikat yaptı.
 
Kartepe ilçesindeki komutanlıkta gerçekleştirilen tatbikatta, senaryo gereğince mahsur kalan kazazedenin kurtarılması için operasyon başlatıldı.
 
Bu kapsamda kazazedenin bulunduğu yerin Deniz Karakol Uçağı tarafından tespit edilmesinin ardından SAT komandoları halatla Seahawk helikopterinden bölgeye  indirildi.
 
Kazazedenin helikoptere intikal ettirilmesinden sonra başka helikopterden paraşütle atlayan SAT komandoları, bölgenin güvenliğini sağlayarak alana Türk bayrağı astı.  
 
Vatandaşların alkışlarla askerlere destek verdiği tatbikatın ardından komutanlık envanterindeki uçak ve helikopterler, tören geçişi yaptı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler