Deniz Feneri savcıları Yargıtay'da aklandı

 Yargıtay Ceza Genel Kurulu (YGCK), Almanya'da "yüzyılın soygun hareketi" olarak isimlendirilen Deniz Feneri e.V. derneğinin yaptığı iddia edilen yolsuzlukların Türkiye bağlantılarının araştırıldığı soruşturmayı yürütürken haklarında Hakimler ve Savcılar

Deniz Feneri savcıları Yargıtay'da aklandı

 Yargıtay Ceza Genel Kurulu (YGCK), Almanya'da "yüzyılın soygun hareketi" olarak isimlendirilen Deniz Feneri e.V. derneğinin yaptığı iddia edilen yolsuzlukların Türkiye bağlantılarının araştırıldığı soruşturmayı yürütürken haklarında Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) kararıyla "resmi evrakta sahtecilik" ve "görevi kötüye kullanmak" suçlarından dava açılan Ankara Cumhuriyet savcıları Nadi Türkarslan, Abdulvahap Yaren ve Mehmet Tamöz hakkında Yargıtay 11. Ceza Dairesi tarafından verilen beraat kararına asıl sanıkların yaptığı itirazı reddetti.

  Oybirliğiyle verilen bu kararla birlikte savcıların, Deniz Feneri davasında yargılanan sanıkların mal varlıklarına evrakta tahrifat yaparak haksız şekilde tebdir koydukları suçlaması tamamen çökmüş olurken, 3 yıl yürüttükleri soruşturmadan soruşturmayı tamamlayamadan alınmalarının yasal dayanağı da kalmadı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem