Deniz Baykal'dan suç duyurusu

CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal’ın avukatı Muzaffer Yılmaz, hafta başında yaptığı açıklamada Baykal’ın rüşvet aldığı iddiasına yönelik tüm belgelerin, 3 gün içinde savcılıklara verilmemesi durumunda, Emniyet yetkilileri, İçişleri Bakanı ve Başbakan

Deniz Baykal'dan suç duyurusu

CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal’ın avukatı Muzaffer Yılmaz, hafta başında yaptığı açıklamada Baykal’ın rüşvet aldığı iddiasına yönelik tüm belgelerin, 3 gün içinde savcılıklara verilmemesi durumunda, Emniyet yetkilileri, İçişleri Bakanı ve Başbakan hakkında suç duyurusunda bulunulacağını ve tazminat davası açılacağını bildirmişti.

Wikileaks'te yer alan iddiaya göre, Emniyet Genel Müdürlüğü ve İçişleri Bakanlığı görevlilerinden oluşan bir heyet 21 Kasım 2008’te ABD Büyükelçiliği’nde, Ergenekon soruşturması kapsamında brifing verdi. Emniyet’in vermiş olduğu brifingde, o tarihte ana muhalefet partisi genel başkanı olan Sayın Deniz Baykal’a ödenen bir rüşvet konusunda belgelere ulaşıldığı öne sürüldü.

Deniz Baykal, bugün WikiLeaks belgelerinde yer alan hakkındaki iddiaların ve bu iddiaları ortaya atan kişilerin araştırılması ve cezalandırılması için savcılığa suç duyurusunda bulundu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem