Demirtaş’la polis böyle tartıştı

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın da aralarında bulunduğu HDP heyetinin, Şırnak'ın, sokağa çıkma yasağı ilan edilen ilçesi Cizre'ye yürüyüşünde gerginlik çıktı. Polisin HDP heyetine müdahalesi sonrasında Demirtaş ile polis arasındaki tartışma di

Demirtaş’la polis böyle tartıştı

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın da aralarında bulunduğu HDP heyetinin, Şırnak'ın, sokağa çıkma yasağı ilan edilen ilçesi Cizre'ye yürüyüşünde gerginlik çıktı. Polisin HDP heyetine müdahalesi sonrasında Demirtaş ile polis arasındaki tartışma dikkat çekti.

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Ali Haydar Konca, Kalkınma Bakanı Müslüm Doğan, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın da aralarında bulunduğu HDP heyeti iki gündür Cizre’ye ulaşmaya çalışıyor. Polislerin İçişleri Bakanlığı’nın genelgesiyle Cizre’ye girilmesinin yasak olduğunu söyleyerek HDP heyetini durdurmasına sert tepki gösteren Demirtaş’ın, polisle yaşadığı tartışma görüntülere yansıdı.

Demirtaş, “Anayasa’da seyahat özgürlüğü var” diyerek yürüyüşün engellenemeyeceğini söylerken, polis İçişleri Bakanlığı’nın genelgesini göstererek yürüyüşe izin verilemeyeceğini söyledi.  Tartışma sırasında Demirtaş, polise “Burada genel başkanın konvoyunu durdurup gaz sıkamazsın. Sıkarsan Türkiye’yi karıştırmaya niyetin var demektir. Senin demek kirli çetelerle bir şeyin var. Biz bunu anlıyoruz” dedi. Polis de bu sözlere karşılık Demirtaş’a “Ben burada devleti temsil ediyorum. Kirli çete sensin!” dedi.

İşte Demirtaş’la polis arasındaki o tartışma:

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem