Demirören Şener'i istememiş

 Oda TV davasında 376 gün tutuklu yargılanan gazeteci Nedim Şener, cezaevi günlerini "Baba seni neden oraya koydular?" adlı kitabında anlattı.Doğan Kitap'tan çıkan kitapta Şener, Demirören grubunun Milliyet ve Vatan gazetelerini satın alırken "Nedim Şener

Demirören Şener'i istememiş

 

Oda TV davasında 376 gün tutuklu yargılanan gazeteci Nedim Şener, cezaevi günlerini "Baba seni neden oraya koydular?" adlı kitabında anlattı.

Doğan Kitap'tan çıkan kitapta Şener, Demirören grubunun Milliyet ve Vatan gazetelerini satın alırken "Nedim Şener'i istemiyoruz" denildiğini, bunun üzerine Hanzade Doğan'ın kendisini tutuklanmadan önce köşe yazdığı Posta gazetesinin kadrosuna aldığını yazdı.

 

Nedim Şener kitabında, süreci şöyle anlattı:

"Beni hapishanede yalnız yalnız bırakmayanlar listesinin başında da Aydın Doğan, Hanzade Doğan ve Doğan grubu yönetimini saymam gerekir. İlk andan itibaren gerek telefonla gerekse avukatları yönlendirerek hep yanımda oldular. İktidara hoş görünmek için isteler ilk anda o günden sonra beni işten çıkararak ailemi de zorluklarla karşı karşıya bırakabilirlerdi. Ama bunu yapmadılar. Bana her zaman sahip çıktılar.

 

Hatta daha sonra öğrendiğime göre Milliyet'i satın alan Demirören Grubu, 'Nedim Şener'i istemiyoruz' deyince Hanzade Doğan Boyner, hiç tereddütsüz hemen Milliyet'te olan kadromun Posta gazetesine tüm haklarımla geçirilmesi talimatını vermiş. Böylece Milliyet ile 17 yıllık beraberliğim de sonlanmış oldu. Meğer ben Milliyet'ten atılmıştım. Milliyet'ten birgün böyle ayrılacağım aklıma hiç gelmezdi"

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler