Demirel: Tecavüze maruz kaldım!

12 Haziran seçimleri öncesinde meydanlarda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından eleştirilen Dokuzuncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, Milliyet gazetesinden Derya Sazak’a konuştu.Uzun süre sessiz kalan Demirel’in anlattıklarını Sazak bugün şöyle aktard

Demirel: Tecavüze maruz kaldım!

12 Haziran seçimleri öncesinde meydanlarda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından eleştirilen Dokuzuncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, Milliyet gazetesinden Derya Sazak’a konuştu.

Uzun süre sessiz kalan Demirel’in anlattıklarını Sazak bugün şöyle aktardı;

“TRT’deki programdan sonra Sayın Demirel aradı. Programı baştan sonra izlediğini söyledikten sonra CHP’ye aday dikte ettirmeye çalışarak, Meclis’te bir grup oluşturmaya çalışacağı, böylece ‘değişimi önleyeceği’ iddialarını reddetti. Şöyle konuştu:

‘Başbakan da meydanlarda bir süredir benimle uğraşıyor. Bunu neden yapıyorlar anlamaya çalışıyorum. Ben siyasette değilim. Oturduğum yerde bir saldırı var. Bir tecavüze maruz oldum.

Şimdi de CHP’ye isim dikte ettirdiğim söyleniyor. Geçmişte Sayın Baykal’ın bugün de Sayın Kılıçdaroğlu’nun ‘ne düşündükleri’ bellidir. Ben onlara neyi dikte ettirmişim.

Prof. Mehmet Haberal dışında hiç kimseyle meşgul olmadım. Haberal’la ilgili tutumum da siyasi değil, insanidir. Vicdanidir. Suçu olmadan zindana atılmış bir kişiden bahsediyoruz. Aynı durumda Haberal değil de kim olsa, aynı infiali gösterirdim. İsyan ediyorum.

‘HABERAL’IN SUÇUNU NE?’

Basılmamış kitabı nedeniyle gazetecilerin hapse atıldığı bir Türkiye’de susamam. İsyanım bu haksızlıklara... Haberal’ın suçu ne açıklasınlar. Ben 1991’de Haberal’ı Rize’den aday yaptım. Seçilseydi Sağlık Bakanı olacaktı. 3-0 kaybettik. Haberal, Ecevit’in Cumhurbaşkanı adayıydı. Darbe yapacaktı, Ecevit’e raporla işten el çektirecekti bunların hepsi boş iddialar. Bir hekimden söz ediyoruz, eline çakı bile almamış, darbeyi neyle yapacaktı?

Ak Parti’ye sorun bakalım, partiyi kurarlarken Haberal’ın otelinde toplanmışlar mı?! (Kızılcahamam’daki Patalya Otel)’

Demirel, eski ‘dava arkadaşları’nı CHP’den milletvekili seçtirmeye çalıştığı iddialarına da tepki gösteriyor:

‘Sinan Aygün’le siyaset yapmadım. Turan Tayan benim hükümetlerimin bakanı değildi. Kaldı ki kendisi aday olmamış CHP Bursa’dan koymuş. Ben bu isimler için kimseyle konuşmadım. Ne Kılıçdaroğlu ne de Baykal ile. Hayal bunlar.’

MİLLİ ŞEF DÖNEMİ 1946’DA BİTMİŞTİR

Süleyman Bey, AKP lideri Tayyip Erdoğan’ın mitinglerde CHP’yi eleştirken Demirel’i ‘İkinci Milli Şef’ olarak nitelemesine de şu yanıtı verdi:

‘Adama gülerler. Milli Şef dönemi 1946’da bitmiştir. Halifeliğin üzerinden 75 yıl geçti. Bunlar gülünç şeyler.’

Demirel, zamanı gelince daha başka açıklamalar yapacağını söylüyor.

En çok 20’ye yakın aday listesini muhalefete dikte ederek TBMM’de ‘Grup kurdurma’ eleştirisine içerlemiş. Zamanı gelince konuşacağını belirterek telefonda 20 dakikayı bulan konuşmayı noktalıyor.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler