"Demeli söylediğini kendisi anlamadı"

Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından “Trabzon Genelindeki Mezarlıkların Rehabilitasyonu ve Ağaçlandırılması Projesi” kapsamında, Büyükşehir Belediyesi’nin himayesinde 4 ay süreyle görev alacak olan 280 işçi, için kura çekimi yapıldı.Yapılan kura çekim

"Demeli söylediğini kendisi anlamadı"

Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından “Trabzon Genelindeki Mezarlıkların Rehabilitasyonu ve Ağaçlandırılması Projesi” kapsamında, Büyükşehir Belediyesi’nin himayesinde 4 ay süreyle görev alacak olan 280 işçi, için kura çekimi yapıldı.

Yapılan kura çekimi ile ilgili olarak MHP Trabzon İl Başkanı Muammer Demeli bir açıklama yapmış ve Trabzon BŞB'ye bazı sorular yönetlmişti.

MUAMMER DEMELİ'NİN O AÇIKLAMASI İÇİN TIKLAYIN!

TRABZON BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NDEN CEVAP: SÖYLEDİĞİNİ KENDİSİ ANLAMADI

Yaşanan bu gelişmenin ardından Trabzon Büyükşehir Belediyesi bir açıklama yaparak Demeli'ye cevap verdi. Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin hazırladığı “Trabzon Genelindeki Mezarlıkların Rehabilitasyonu ve Ağaçlandırılması Projesi” kapsamında, Büyükşehir Belediyesi’nin himayesinde 4 ay süreyle görev alacak olan 280 işçi, Hamamizade İhsanbey Kültür Merkezi’nde 13/02/2015 tarihinde noter huzurunda düzenlenen kura çekimi ile belirlenmiştir.

Gerçekleştirilen kura çekiminin ardından Büyükşehir Belediyesi Basın Merkezi’nden kamuoyuna gerekli açıklama yapılmış, kura çekimi için müracaat eden kişi sayısı, proje kapsamında alınan işçi sayısı, işçilerin kaç ay boyunca nerelerde görevlendirileceği, maaşlarının hangi kurumdan tedarik edileceği, projenin amacı ve proje kapsamında hangi ilçede kaç işçinin görevlendirileceği gibi tüm ayrıntılar kamuoyuna aktarılmıştır.

Tüm bu sürecin son derece şeffaf şekilde yürütülmesine rağmen MHP Trabzon İl Başkanı Muammer Demeli, okuduğunda kendisinin bile anlamakta zorlanacağı bir açıklama yaparak kafaları karıştırmak istemiştir. MHP İl Başkanı açıklamasında belediyemiz yetkililerince cevaplandırılmak üzere 8 ayrı soru yönelttiğini ifade etmiştir ancak soruların birçoğu birbiriyle aynı ve anlaşılır olmaktan son derece uzaktır.
 
MHP Trabzon İl Başkanı açıklamasında kura çekimi için müracaat eden işçi sayısının kaç olduğunu sormuştur. Oysa belediyemiz tarafından kamuoyuna arz edilen açıklamada kura çekimi için Trabzon il genelinde 485 işçinin müracaatta bulunduğu kamuoyu ile paylaşılmıştır.

MHP İl Başkanı, “Müracaat edenlerin hepsinin kura çekimi yapıldı mı” şeklinde bir soru yöneltmiştir. Bu soru kendisinin devletin işleyişinden ne kadar bihaber olduğunun göstergesidir. Öncelikle bilinmesi gerekir ki, kura çekimi alınacak işçi sayısı kadar yapılır. Aslında bizlere göre MHP İl Başkanı burada, ‘müracaat eden herkes kuraya katıldı mı’ şeklinde bir soru sormak istemiştir. MHP İl Başkanının sormak isteyip de soramadığı bu soruya bile yanıt vermek şeffaf yönetim anlayışını ilke edinen Trabzon Büyükşehir Belediyesi için kaçınılmazdır.

Öncelikle hatırlatmak isteriz ki daha önce de kamuoyuna bildirdiğimiz gibi söz konusu proje kapsamında 4 ay süreyle il genelindeki mezarlıkların bakım-onarım ve ağaçlandırılmasında görev yapacak olan 280 işçinin 145’i Ortahisar ilçesinde görevlendirilecektir. Ayrıca Akçaabat’ta 15, Of, Maçka, Sürmene, Vakfıkebir, Beşikdüzü, Tonya’da 10’ar, Arsin’de 8, Yomra’da 7, Köprübaşı, Hayrat, Dernekpazarı, Çaykara, Araklı, Çarşıbaşı, Şalpazarı ve Düzköy’de 5’er işçi konuşlandırılacaktır. İlçeler için ayrılan kontenjan sayıları; ilçelerdeki mezarlıkların toplam sayısı, metrekare büyüklükleri ve genel durumları göz önüne alınarak belirlenmiştir. Ve hazırlanan proje kapsamında bir ilçede görevlendirilecek olan işçinin, o ilçede ikamet ediyor olması şartı konulmuştur.

Bu kapsamda Çarşıbaşı, Şalpazarı, Yomra, Arsin, Dernekpazarı, Çaykara ve Of ilçelerinde müracaatlar, hazırlanan proje kapsamında bu ilçelere ayrılan kontenjanlar kadar olduğundan bu ilçeler için kura çekimi yapılmamış, proje kapsamında söz konusu bu ilçelerde görevlendirilmek üzere müracaatta bulunanların hepsi kurasız olarak projeye dâhil edilmiştir. Ortahisar, Akçaabat, Maçka, Sürmene, Vakfıkebir, Beşikdüzü, Tonya, Köprübaşı, Hayrat, Araklı ve Düzköy ilçeleri için yapılan müracaat sayısı ise, söz konusu ilçeler için ayrılan kontenjan sayısından fazla olduğundan proje kapsamında bu ilçelerde görev yapacak olan işçiler kura ile belirlenmiştir.

MHP İl Başkanı Muammer Demeli açıklamasında, “Bizim duyumumuza göre işe alınacaklar adrese davet edilerek işe alındılar ve başka kimseye haber verilmedi, bu doğru mu” şeklinde bir soru daha yöneltmiştir. MHP İl Başkanının bu duyumları nereden aldığını bilemiyoruz ancak kendisine uçanı, kaçanı kılavuz edinmemesini tavsiye ediyoruz.
 
Evvela bilinmesi gerekir ki, söz konusu proje Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin hazırladığı Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve ilgili kurum olarak İŞKUR ile yürütülen bir projedir.

Bu proje kapsamında 4 ay süreyle çalıştırılmak üzere 280 işçi alımı yapılacağı İŞKUR tarafından 02/02/2015 tarihi ile 11/02/2015 tarihleri arasında yayınlanan ilanlarla kamuoyuna duyurulmuş ve vatandaşlar müracaata davet edilmiştir. MHP İl Başkanı müracaatların belediyede beyaz masaya yapıldığı şeklinde bir ifade de kullanmıştır. Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nde vatandaşlarımıza danışma hizmeti veren servisin adı beyaz masa değil “Bordo-Mavi Masa”dır. Ayrıca söz konusu projenin kamuoyuna duyurulması, müracaatların alınması ve kura çekimi ile işçilerin belirlenmesinde yetkili İŞKUR olduğu için konuyla ilgili olarak süreç içerisinde Bordo-Mavi Masa’ya müracaat eden hemşehrilerimize gerekli bilgilendirme yapılmış ve İŞKUR’a yönlendirilmişlerdir. Bu projenin İŞKUR Genel Müdürlüğünce takip edilen uygulama genelgesine göre; listede kadınlar, 35 yaş üstü olanlar, engelliler, eski hükümlüler, terörle mücadelede yaralananlar kriterleri esas alınmıştır.

MHP İl Başkanı giderek daha da komik bir hal alan açıklamasında kendi partilerine müracaat edenlerin kura çekimine dâhil edilmediğini kaydetmiştir. Söz konusu il başkanının partisine konuyla ilgili olarak müracaat olup olmadığını bilmemiz mümkün değildir ancak çok iyi bilinmektedir ki konuyla ilgili müracaat yeri herhangi bir siyasi parti değil İŞKUR’dur ve İŞKUR’a müracaat eden herkes kuraya dahil edilmiş ya da yukarıda belirttiğimiz gibi kurasız olarak işe alınmıştır.

MHP İl Başkanı muhalefet partili belediye başkanlarının kura çekimi yapıldığı gün gerçekleştirilen, Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısında konudan yeni haberdar olduklarını söylemelerinin doğru olup olmadığını sormuştur. Makamı, mevkisi, konumu ne olursa olsun kendisine ya da herhangi bir yakınına iş arayan, İŞKUR’u takip eden herkes konudan haberdar olabilmiştir. İlgili belediye meclis toplantısında meclis üyelerine projenin amacı hakkında bilgi verilmiş ve Büyükşehir Belediyesi’nin hazırlığı ile gerçekleştirilen bu projenin ilçelerde ilçe belediyeleri ile birlikte yürütüleceği kaydedilerek bilgilendirme yapılmıştır.

MHP İl Başkanı, Büyükşehir Belediye Meclisi’ndeki muhalefet üyelerinin “İtiraz etmelerine rağmen, itirazlarının kabul edilmediği doğru mu” diyerek anlaşılmaz durumda olan bir soru daha yöneltmiştir. Bu sorudan söz konusu itirazı kimin hangi nedenle reddettiği anlaşılamamaktadır. Ancak belirtmek isteriz ki kura çekimi noter tarafından vatandaşlarımızın huzurunda yapılmıştır ve itirazda bulunmak isteyen olursa yasal şekilde itirazını gerçekleştirmesi demokrasimizin ve hukuk devleti anlayışımızın bir gereğidir.

MHP İl Başkanı açıklamasının sonunda kendisine yakışacak cümleler kullanmıştır. Kullandığı tüm yalanları, iftiraları ve ancak kendisinin ağzına yakışacak olan sözleri kendisine iade ediyor, kamuoyunu saygılarımızla bilgilendiriyoruz.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem