Demeli: 3 mayıs dönüm noktasıdır

MHP Trabzon İl Başkanı Muammer Demeli, 3 Mayıs tarihinin Türk milletinin ve islam aleminin dönüm noktası olduğunu bildirdi.Demeli, 3 Mayıs Türkçülük Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, 3 Mayıs gününün unutturulmak istenen milli ve manevi değerleri

Demeli: 3 mayıs dönüm noktasıdır

MHP Trabzon İl Başkanı Muammer Demeli, 3 Mayıs tarihinin Türk milletinin ve islam aleminin dönüm noktası olduğunu bildirdi.

Demeli, 3 Mayıs Türkçülük Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, 3 Mayıs gününün unutturulmak istenen milli ve manevi değerleri yeniden yeşerten, millet nazarında anlamlı kılan bir anlayışın adı olduğunu belirtti.

Bugünün ülkücüleri olarak milli şahlanışı başlatanları şükranla andıklarını ifade eden Demeli, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kişi kavmini sevmekle suçlanamaz. 'Kavmin efendisi kavmine hizmet edendir' hadislerinin ışığında, 3 Mayıs millet olmanın şuurunu millete aşılayan anlayışın temel taşıdır. Bu sebeple millet olmanın, Türk olmanın,Türk gibi düşünmenin, Türk örf ve adetlerini nesilden nesle yaşatmanın manevi hazzı ile 3 Mayıs'ları kutluyoruz."

Demeli, Türklüğün ve Türk milletinin siyasi hayatta etkisinin azaldığı dönemlerde İslam dünyasında iç kargaşalıkların hüküm sürdüğünü de anlatarak, şunları kaydetti:

"3 Mayıs Türk milletinin ve islam aleminin bir dönüm noktasıdır. Türklük bedenimiz, islamiyet ruhumuzdur anlayışı ile Türk-islam davasının neferlerinin 3 Mayıs milliyetçiler gününü kutluyoruz.
Bu amaçla 3 Mayıs Cumartesi günü saat 13.00' de Zağnos Vadisi'nde bütün halkımızı bu anlamlı günü anmaya davet ediyoruz."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem