Dekan açılışa sandaletle katıldı

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Edirne'de açılış törenine katıldı. Törene, Rektör yardımcısı ve İlahiyat Fakültesi Dekanının sandaletle gelmesi dikkat çekti.Dün akşam Edirne'ye gelen ve geceyi burada geçiren Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ve Edirne Va

Dekan açılışa sandaletle katıldı

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Edirne'de açılış törenine katıldı. Törene, Rektör yardımcısı ve İlahiyat Fakültesi Dekanının sandaletle gelmesi dikkat çekti.

Dün akşam Edirne'ye gelen ve geceyi burada geçiren Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ve Edirne Valisi Hasan Duruer, sabah Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yener Yörük'ün davetlisi olarak Rektörlük binasında kahvaltı yaptı. Kahvaltının ardından Bakan Müezzinoğu, Vali Duruer ve Rektör Yörük, Balkan Yerleşkesi'nde bulunan Trakya Üniversitesi Araştırma ve Geliştirme Merkezi'nin açılış törenine katıldı.

TAKIM ELBİSE ALTINA SANDALET

Törene katılanlarla tek tek tokalaşan Bakan Müezzinoğlu, ardından protokol yerine geçti. Burada Bakan Müezzinoğlu'nun sol tarafından 3'ncü sandalyede oturan Trakya Üniversitesi Rektör yardımcısı ve aynı zamanda İlahiyat Fakültesi Dekanı olan Prof. Dr. Hüseyin Sarıoğlu'nun takım elbisesinin altında sandalet giydiğini görenler şaşırdı. Dekan Sarıoğlu'nun, sol ayak baş parmağından geçirdiği cerrahi operasyon nedeniyle ayakkabı giyemediği belirtildi. Burada konuşma yapan bakan Müezzionğlu, Trakya Üniversitesi'nin 31'inci kuruluş yılına geldiğini, yalnız Edirne ve Trakya için değil, Balkanlar için de önemli olduğunu söyledi.

BAKAN ÖĞRETMENİN ELİNİ ÖPTÜ

Konuşmasının ardından bakan ve beraberindeki protokol üyeleri açılış kurdelesini kesti ve binayı gezdi. Açılış töreninin ardından Bakan Müezzinoğlu, Edirne'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 91'nci yıldönümü törenleri kapsamında Atatürk Anıtı'nda düzenlenen törene katıldı. Burada Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından bakan Müeziznoğlu, Edirne Milli Eğitim Müdürlüğü'nün yeni hizmet binasının açılışını yaptı. Açılışın ardından Edirne Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan'ı makamında ziyaret eden Müezzinoğlu, Kırkpınar marşının yazarı olan emekli müzik öğretmeni ve yerel gazete köşe yazarı Beyazıt Sansı'yı görünce, öğretmenler gününü kutladı ve elini öptü.

KANLI SANCAK GELDİ

Bakan Müeziznoğlu, daha sonra Edirne Türk ve İslam Eserleri Müzesi'ne geldi. Burada, Askeri Müze ve Kültür Sitesi Komutanlığı'nın yaptığı restorasyon çalışmanın ardından kan izleri ortaya çıkartılan, Edirne'nin kurtuluşunu simgeleyen ve 4 gün önce teslim alınan 174'ncü Alay sancağının camekanlı bölmede sergilenmesinin açılışını yaptı. Ardından parti teşkilatını ziyaret eden Müezzinoğlu, Edirne'nin Uzunköprü İlçesi'ne gitti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem