Dehşet verici itiraf!

İşte PKK'lıların ifadelerine yansıyan, güvenlik güçlerini bile dehşete düşüren dehşet senaryoları..."Ağrı Dağı'ndaki yürüyüşte sivil asker herkesi öldürecektik. Yürüyüş ağustosa ertelendi. Ama hazırlıklar tamam. Asker ve polislerin eşleri ile çocukları da

Dehşet verici itiraf!

İşte PKK'lıların ifadelerine yansıyan, güvenlik güçlerini bile dehşete düşüren dehşet senaryoları...

"Ağrı Dağı'ndaki yürüyüşte sivil asker herkesi öldürecektik. Yürüyüş ağustosa ertelendi. Ama hazırlıklar tamam. Asker ve polislerin eşleri ile çocukları da hedefimiz. Adam kaçırmaların sebebi askeri kırsala çekerek pusuya düşürmek"

Terör örgütü PKK'nın kanlı planları tek tek deşifre oluyor. Adam kaçırarak kendisinden söz ettirme politikası tutmayınca yeni bir plan devreye konuldu. 9 Temmuz'da 2'si asker 3 kişi, önceki gün de bir kaymakam adayı ile bir asker kaçırıldı. Teslim olan teröristlerin ifadeleri adam kaçırma olayının askeri kırsala çekerek pusuya düşürmek olduğunu ortaya koydu. Örgütün hain planını, yakalanan ve teslim olan PKK'lıların ifadeleri deşifre etti.

Ağrı Dağı'ndaki yürüyüşe yönelik eylemle ilgili bir teröristin itirafları ise kan dondurdu: "Askerin gelebileceği güzergahlara ve mevzilere mayın döşendi. Devlet yetkilileri gelseydi eylem yapacaktık. Siviller dahil herkese ateş açılacaktı." Bir diğer PKK'lı asker yerine polisin özellikle hedef seçildiğini söyleyerek, "Asker vatan sevgisinden değil mecburiyetten dolayı ve emir altında olduğu için öncelikli hedef değil" dedi.

İşte PKK'lıların ifadelerine yansıyan dehşet senaryoları:

HERKESE ATEŞ EDECEKTİK

"Ağrı Dağı'na, Ağrı valiliği tarafından 21-23 temmuz tarihleri arasında yürüyüş düzenleneceğini öğrendik. Yürüyüş grubunun gelebileceği güzergahlara belirtilen tarihlerde pusu atarak mayınlama yaptık. Askerin gelebileceği güzergahlara ve mevzileremayın döşendi. Devlet yetkilileri gelselerdi eylem yapacaktık. Siviller dahil herkesi ateş açılacaktı.Hatta bu grubun içerisine PKK terör örgütü mensubu 2 kişi sivil kıyafetler giyerek, grubun içerisine girip grupla ilgili bilgi toplayacaklardı. Asker veya Kaymakamın gelmemesi durumunda önde gelen sivil şahıslardan 2 kişinin kaçırılması planlandı. Böylelikle askerin kırsala çıkması sağlanacaktı ve askere eylem yapılacaktı. Döşenilen mayınlar ben örgütten kaçtığım esnada hâlâ duruyordu. Uzaktan kumanda ile patlayacak şekilde yerleştirilmişti. Ağustos ayının 23-27 arasında ertelenen yürüyüşün tekrar yapılacağı bilgisi alınması üzerine hazırlık yapılmaktaydı."

TUR ŞİRKETLERİNE CEZA

"Ağrı Dağı'na tırmanış düzenleyen turizm şirketlerine erzak getirme cezası kesildi. Daha önceden belediyede çalıştığını bildiğim ve şu anda Ağrı Dağı'na tırmanış düzenleyen İsmet isimli şahsa da aynı ceza verildi. İsmet isimli şahıs cezayı ödemeyeceğini örgüte vereceği bir şey olmadığını söyleyince örgüt tarafından belediyeden çıkarıldığını öğrendim. İsmet isimli şahsa örgüt tarafından ceza kesileceğini duydum ama ne cezası olduğunu bilmiyorum."

POLİSLERE VE AİLELERİNE SALDIRIN

"Örgüt tarafından özellikle polis hedef seçilmiş durumda.Asker vatan sevgisinden değil mecburiyetten dolayıve emir altında olduğundan dolayıöncelikli hedef değil. Ancak polis bilinçli ve para aldığıiçin görev yaptığıiçin öncelikli hedef polistir. Örgüt tarafından son dönemlerde gelen talimatlarda özellikle asker ve polislerin eşlerive çocuklarının hedef alınması gerektiği, çünkü onların da Kürt çocuklarını öldürdükleri, örgüt mensuplarının bu konuda gerekirse kaçırma veya öldürme yolunu seçebileceklerisöyleniyordu."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem