"Dediler ki bu patron AK Parti'li..."

Başbakan Erdoğan, Soma faciasının ardından kendisine ve hükümete yapılan eleştirilere yanıt verdi."Tarifi mümkün olmayan bir acıyı yaşıyoruz. Yarın partimizin toplantısında bu faciayı tüm boyutları ile ele alacağız ve alınacak tedbirleri belirleyip açıkla

"Dediler ki bu patron AK Parti'li..."

Başbakan Erdoğan, Soma faciasının ardından kendisine ve hükümete yapılan eleştirilere yanıt verdi.

"Tarifi mümkün olmayan bir acıyı yaşıyoruz. Yarın partimizin toplantısında bu faciayı tüm boyutları ile ele alacağız ve alınacak tedbirleri belirleyip açıklayacağız."

Başbakan Erdoğan, Soma faciasının ardından hükümete yapılan "Somali'yi bırak Soma'ya bak" eleştirilerine de yanıt verdi:

Zaman zaman, bizim bu uluslararası yardımlarımız eleştiri konusu yapılıyor. İşte en son, bunu üzülerek ifade ediyorum, 'Somali'yi bırak, Soma'ya bak' tarzında insaf ve vicdan dışı ifadelerle dile getirildi. Acımız daha çok sıcakken, yaralarımız tazeyken, yüreklerimiz hala kanarken bu eleştiriler üzerinde durmayacağım. Ama şunu ifade etmek durumundayım: Biz Allah'ın izniyle, milletimizin desteğiyle, Soma'ya da ulaştık, oradaki yaraları bir an önce sardık, sarıyoruz, saracağız, ama Somali'ye de ulaşacak güçte bir devletiz artık. Büyük ülke olmak neyi gerektiyorsa onu yaptık."

Başbakan Tayyip Erdoğan TİKA'nın yeni projelerinin açılış töreninde konuşuyor.

Soma'daki faciada hayatını kaybedenler için rahmet ve geride kalanlar için sabır dileyerek sözlerine başlayan Başbakan tayyip Erdoğan sözlerine "Allah yeryüzündeki hiçbir ülkeye böyle bir acı yaşatmasın" diyerek başladı.

Erdoğan sözlerine şöyle devam etti:

Simav ve Van gibi büyük felaketlerin ardından hükümetin üzerine düşen ne varsa yaptığını dile getiren Başbakan "Soma'daki 371 vatandaşımız için her türlü yardım yapılacak. Kardeşlerimiz mağdur olmayacak, tüm yardımlar AFAD üzerinden yapılacak. Diğerlerine güvenmeyin" dedi.

Erdoğan daha sonra dilinin sürçtüğünü belirterek 371 sayısını 301 olarak düzeltti.

Erdoğan, facianın yaşandığı madenin sahibinin AK Parti'li olduğu iddiasının da yalan olduğunu dile getirdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler