DEAŞ kimyasal gaz kullanmış!

TSK DEAŞ'ın kimyasal gaz kullandığını açıkladı.

DEAŞ kimyasal gaz kullanmış!
TSK: Haliliye bölgesinde IŞİD tarafından atılan roket sonucunda 22 "muhalif unsurun" göz ve vücutlarında kimyasal gaza maruz kalma belirtileri gözlemlendiğini duyurdu.

DEAŞ'ın elinde kimyasal silahlar olduğu bir süredir söyleniyordu.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Fırat Kalkanı Harekatı’nın 96. gününde 1 muhalifin şehit olduğunu, 14 muhalifin yaralandığını, Haliliye bölgesinde DEAŞ terör örgütü tarafından atılan roket sonucunda ise 22 muhalifin kimyasal gaza maruz kaldığını açıkladı. 

TSK, Fırat Kalkanı Harekatı’nda 27 Kasım 2016 günü saat 07.00’a kadar meydana gelen gelişmeler hakkında açıklamalarda bulundu. Açıklamada, gün içerisinde yaşanan çatışmalarda 1 muhalifin şehit olduğu, 14 muhalifin yaralandığı ifade edildi. Haliliye bölgesinde DEAŞ terör örgütü tarafından atılan roket sonucunda 22 muhalif unsurun göz ve vücutlarında kimyasal gaza maruz kalma belirtilerinin gözlemlendiği belirtildi. Hava Kuvvetlerine ait uçaklar tarafından Anifah bölgesinde bulunan 4 DEAŞ terör örgütü hedefinin yapılan hava harekatı ile imha edildiği kaydedilen açıklamada, “AFAD ve Kızılay’a ait unsurlar ile Özgür Suriye Ordusu personeli ve sivillere yönelik lojistik faaliyetler kesintisiz olarak sürdürülmüştür. Terör örgütleri tarafından kullanılan ve hudut bölgemizde güvenlik riski doğuran Suriye kuzeyinde icra edilen koalisyon harekatına destek veren Türk Silahlı Kuvvetleri, bölgede yaşayan sivil halkın zarar görmemesi için her türlü tedbiri almakta ve bu konuda azami hassasiyet göstermektedir” denildi. 

NE OLMUŞTU?

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) unsurlarının karadan ve havadan hedef aldığı DEAŞ’ın El Bab’da kimyasal silah kullandığı şüphesi Ankara’yı alarma geçirmişti.

Hürriyet'ten Uğur Ergan'ın haberine göre askeri kaynaklar, kimyasal zehirlenme şüphesiyle Kilis’e getirilen ÖSO güçlerinin KBRN bölümünde (Kimyasal Biyolojik Radyasyon ve Nükleer tehlikeli maddeler) tedavi altına alındığını doğrulamıştı.

ÖSO mensuplarında sürekli mide bulantısı ve şiddetli baş ağrısı görülmesi nedeniyle DEAŞ’ın kimyasal silah kullandığı şüphesi artmıştı. DEAŞ’ın top mermilerinin içine klorür gazı koyarak bunları kimyasal silah haline dönüştürdüğü değerlendiriliyordu. Bir yetkili, “İlk ibareler kimyasal olabileceğini gösteriyor” demişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler