Davutoğlu’ndan ’provokasyon’ uyarısı

Başbakan Ahmet Davutoğlu, "AK Parti İstanbul binamız maalesef bir terör saldırısına hedef oldu. Seçime giderken bu tür provokasyonlar olacak. Ama bilsinler ki hiçbir tehdit, şantaj, tuzak karşısında başımızı eğmeyeceğiz" dedi. Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ko

Davutoğlu’ndan ’provokasyon’ uyarısı
Başbakan Ahmet Davutoğlu, "AK Parti İstanbul binamız maalesef bir terör saldırısına hedef oldu. Seçime giderken bu tür provokasyonlar olacak. Ama bilsinler ki hiçbir tehdit, şantaj, tuzak karşısında başımızı eğmeyeceğiz" dedi.
 
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Kocaeli’de AK Parti İl Teşkilatı’nın 5. Olağan Kongresi’ne katıldı. Kongreye Başbakan Davutoğlu’nun yanı sıra Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Süleyman Soylu ve Mahir Ünal katıldı. Salona vatandaşlara karanfil dağıtarak giren Başbakan Davutoğlu, daha sonra protokol üyeleri ile selamlaşarak yerini aldı. Salondaki gençlerin sloganlarla karşıladığı Davutoğlu, “Sadece Kocaeli’den hareket ederek bir kıyas yapalım. Kurucu il başkanından bugüne kadar il başkanlığı yapan herkes önemli görevlerde millete hizmete devam ediyor. İşte siyasi ahlak bu demek. İşte dava için omuz omuza vermek bu demek. Mesela birde diğer partilere bakın. Mesela Cumhuriyet Halk Partisi’ne. Sadece Şişli’yi alın. Sadece Şişli’de belediye başkanı, belediye başkanı olmadan önce yazılı bir teminat veriyor, ben seçilirsem başka bir ilçe başkanının oğlu görevi alacak diye. Hem siyasi ahlaka uygun değil, hem de ahlaka. Sonra görevi devretmeyince tehdit ediliyor, mahkemelik oluyorlar. Daha kendi içlerinde birbirine düşenler Türkiye’yi yönetebilir mi? İşte AK Parti’de böyle şeyler yok. AK Parti birlikteliğin, omuz omuzalığın partisidir. AK Parti vatan işgal altına düştüğünde, Anadolu’dan İstanbul’a silah taşıyan yiğitlerin Kocaeli’de kurduğu karargahın adıdır. AK Parti bu milletin olduğu kadar dünyada da bütün mazlumların partisidir. Bugün dünyanın neresine giderseniz gidin, AK Parti dediğinizde, sayın Cumhurbaşkanımızın adını andığınızda, Türkiye dediğinizde herkesin gönlünde bu al bayrak şekilleniyor. Bugün eğer bu aziz, bu şanlı bayrak dünyanın her yerinde onurla dalgalanıyorsa bunun gerçek sahibi AK Parti kadrolarıdır. Bakın Ağustos ayında AK Parti önemli görev değişiklikleri yaptı. AK Parti demokratik seçimlerle 2 cumhurbaşkanı, 3 başbakan, 4 meclis başkanı çıkardı. Böyle bir vefa başka kimsede yok. AK Parti vefa partisidir. Biz gönlümüzü, yüreğimizi, zihnimizi, bedenimizi bu dava için ortaya koymuşuz, bu dava için ortaya koymaya devam edeceğiz” dedi.
 
AK Parti İstanbul İl binasının dün gece terör saldırısına uğradığını belirten Davutoğlu, “Dün gece İstanbul kongresi için yapılan toplantıdan sonra AK Parti İstanbul binamız maalesef bir terör saldırısına hedef oldu. Saldırganlar kalaşnikofla binamızı taradılar. Seçime giderken bu tür provokasyonlar olacak. Ama bilsinler ki hiçbir tehdit, şantaj, tuzak karşısında başımızı eğmeyeceğiz ve 7 Haziran seçimlerine başımız dimdik gireceğiz” diye konuştu.
 
"BUNLAR MEMLEKETİ KARIŞTIRMANIN HESABINI YAPIYOR”
 
Siyasetin enerjisinin halkla birlikte olmaktan geldiğini kaydeden Başbakan, "Bakın, Milliyetçi Hareket Partisi de kongre yapıyor ama hiç onların coşkusunu duyuyor musunuz bu şekilde. Duyamazsınız çünkü onlar bizim gibi milletin tümüne değil, Türkiye’nin sadece bir kısmına hitap ediyorlar. Bakınız Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun salı günü parti grup meclisinde yaptığı konuşma bir ibret meselesidir. İç güvenlik paketine karşı milleti direnmeye çağırıyor. Milleti sokağa dökerek en önde ben yürürüm diyor. Bu aynı HDP’nin, Demirtaş’ın 6-7 Ekim olayları öncesi yaptığı şeydir. Biz barış içerisinde memleketi ileriye taşımaya çalışırken, bunlar memleketi karıştırmanın hesabını yapıyor. İç güvenlik paketi memleketteki herkesin özgürlüklerini güvence altına alıyor. Gösteri yapmak herkesin hakkıdır. Kılıçdaroğlu’nun da hakkıdır. Kılıçdaroğlu şimdi halkla birlikte olamamanın acısını sokakta çıkarmaya çalışıyor. Ama kendisi de biliyor ki bu millet 7 Haziran’da onlara oy falan vermeyecek. Çıkıp bana 4 yıl verin diyor ama bu millet onlara 4 yıl değil, 4 ay değil, 4 gün değil, 4 saat değil, 4 dakika bile vermeyecek. Çünkü o 4 dakikada Türkiye’yi Şişli’nin durumuna düşürürsünüz” dedi.
 
"7 HAZİRAN’DA CEVABI MİLLET VERECEK"
 
Kongreleri coşkuyla yaptıklarını ifade eden Başbakan Davutoğlu, “Şimdi bir taraftan kongrelerimizi coşkuyla yaparken, bir taraftan iş güvenliği reform paketi, yeni madencilik yasası, iç güvenlik paketi gibi reformlarımızı yaparken, çalışan kadınlarımızın, esnafımızın, çiftçimizin hayatını kolaylaştırmaya çalışırken onlar bu provokasyonlarla halkımızın huzurunu bozmaya çalışıyorlar. Biz bunlara karşı her türlü önlemi alacağız. Aynı 60 darbesi öncesi İnönü’nün şehit başbakanımıza yaptığı gibi Kılıçdaroğlu da halkı galeyana getiriyor. Bunu da Pensilvanya’daki zatın yazısının yayınlandığı gün yapıyor. CHP halkı galeyana getiriyor, MHP bunlara destek veriyor, HDP aynı şekilde güneydoğuyu karıştırmaya çalışıyor, aynı anda Pensilvanya’dan da bunlara destek geliyor. Ama biz bu dördünün tuzağına düşmeyeceğiz ve 7 Haziran’da bunlara cevabı bizim yerimize milletimiz verecek” diye konuştu.
 
HEDEF 2023’TE KÜRESEL GÜÇ OLMAK
 
Hedeflerinin 2023 yılında Türkiye’yi küresel bir güç haline getirmek olduğunu belirten Davutoğlu, “2001 yılında devraldığımız Türkiye’yi 2023 yılında kendi tankını, kendi savaş gemisini yapan, kendi füze sistemini yapan bir ülke yapma konusunda kararlıyız. Geçtiğimiz dönemde Kocaeli’de ihracat 1.27 milyardan 9 milyar dolara çıktı. Kocaeli aynen istiklal harbine giden o lojistik merkez konumundaki Kocaeli, şimdi de ticaretin kalbi olacak. Marmara’yla, Yüksek Hızlı Tren ile Kuzey Marmara Otoyolu ile Kocaeli İstanbul’a bağlanacak. Körfez geçiş köprüsü ile İstanbul Bursa’ya bağlanacak. Bilişim vadisini Kocaeli’de kurduğumuzda Kocaeli Türkiye’nin yüksek teknolojisinin uygulandığı yer olacak. Bilişim vadisinin altyapısı bitti üstyapısını da tamamladığımızda Kocaeli sadece ülkenin değil bölgenin en önemli şehirlerinden biri olacak. İşte biz bu büyük ideallerle yola çıktık. Kocaeli’de sizlerle birlikte 7 Haziran’da 7 olan milletvekili sayımızı 10’a çıkaracağız. Yüzde 58 olan oy oranımızı yüzde 65’e yükselteceğiz. Biz Kocaeli’ne güveniyoruz” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem