Davutoğlu'ndan Gezi açıklaması

Bugün İstanbul'da düzenlenen Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı Parlamenter Asamblesi(AGİTPA) toplantısında Gezi Parkı olayları konuşuldu.Toplantıda yaptığı konuşmada polisin sert müdahalesini eleştiren AGİTPA Başkanı Wolfgang Grossrcuk, "İfade özgürl

Davutoğlu'ndan Gezi açıklaması

Bugün İstanbul'da düzenlenen Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı Parlamenter Asamblesi(AGİTPA) toplantısında Gezi Parkı olayları konuşuldu.

Toplantıda yaptığı konuşmada polisin sert müdahalesini eleştiren AGİTPA Başkanı Wolfgang Grossrcuk, "İfade özgürlüğü ayrılmaz bir temel haktır. Barışçıl şekilde toplanma ve kendini ifade etme hakkını savunuyoruz. Şiddete tahrik edici uygulamalara polis tarafından orantılı ve dikkatli şekilde müdahale edilmeli" diye konuştu.

Grossrcuk'un eleştirilerine yanıt, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'ndan geldi.

Özgürlüklerin hukuk devleti kurallarıyla hayata geçirildiğinde toplumsal barış zeminin katkıda bulunabileceğini söyleyen Davutoğlu, şu ifadeleri kullandı:

"Türkiye her zaman özgürlüklerle hukuk devleti kurallarını birlikte işletmiş bir ülkedir. Türkiye'de hiçbir zaman, bir dakika dahi özgürlüklere dayalı toplu gösterilere yasak getirilmemiştir. İzin verilen ve normal hukuki prosedürlerle talep edilen bütün gösteri hakkı kullanımları gerçekleşmiştir.

Bu süreçte Türk halkı olgunluğunu da göstermiştir. Barışçıl gösteri talepleriyle şiddet kullanan ve vandalizm yapanlar arasındaki ayrımı gözetemezsek, bu kez de hukuk devletini bazı vandalizm yanlısı şiddet unsurlarına kurban etmiş oluruz. Bu dengeyi Türkiye muhafaza etmiştir, edecektir.

Hiçbir şekilde hiçbir dönemde barışçıl gösterilere kısıtlama getirilmemiştir, bundan sonra da hükümetimizin ve Sayın Başbakanımızın vurguladığı gibi 'her zaman, herkes, hangi düşünceden, hangi kanaatten olursa olsun bu gösteri yapma hakkına sahiptir ve sahip olmaya devam edecektir."
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler