Davutoğlu'ndan belediye başkanlarına görev!

Başbakan Ahmet Davutoğlu önemli açıklamalarda bulundu. Belediye Başkanlarına özel görev verdiğini duyuran Davutoğlu'nun konuşmalarından öne çıkan satır başları şöyle;"Şiddete karşı, özellikle de kadınlara yönelik şiddete karşı bütün belediye başkanlarımız

Davutoğlu'ndan belediye başkanlarına görev!

Başbakan Ahmet Davutoğlu önemli açıklamalarda bulundu. Belediye Başkanlarına özel görev verdiğini duyuran Davutoğlu'nun konuşmalarından öne çıkan satır başları şöyle;

"Şiddete karşı, özellikle de kadınlara yönelik şiddete karşı bütün belediye başkanlarımıza buradan görev veriyorum: İlk vazifeniz kadınlara karşı şiddeti engellemek olacak. Hiçbir şekilde bu şiddetin yaygınlaşmasına izin vermeyeceğiz."

"İlk yapılacak Bakanlar Kurulu kararıyla hayata geçirilmek üzere, kapanan belediyelerden ilçe ve büyükşehir belediyelerine intikal eden borçlar bir yıl ertelenmiştir."

 "Bütün büyükşehir belediye başkanlarına sesleniyorum; diğer partilerin elinde olanlara, eğer herhangi bir ilçeye dönük ayrımcılık yapılırsa ve yapılması gereken hizmetler aksatılırsa, o ilçe bu hizmeti alamıyorsa, gerekli hukuki işlem hemen yapılacak ve o hizmet merkezden yapılıp büyükşehir belediyelerine mahsup edilecek. Biz buna tahammül gösteremeyiz."

"Meclis'te çok ilginç bir koalisyon oluştuğunu ibretle izliyoruz. Dün AK Parti'ye saldıran 6-7 Ekim olaylarının provokatörü HDP'liler ile o günlerde bu provokasyona çanak tutan Anamuhalefet partisi görünümünde, aslında bu rolü hiçbir zaman doğru dürüst oynayamayan CHP yan yana geldi. Birlikte Meclis'in o vakur ortamını kirlettiler. Arkasından da bunlara MHP destek verdi. Eğer bir yerde toplumsal karşıtlığı körükleyen HDP ve MHP aynı anda karşı çıkıyorsa biz doğru yoldayız demektir."

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler