Davutoğlu'ndan Bahçeli'ye seçim teklifi!

Koalisyon çalışmaları kapsamında bugün MHP Lideri Bahçeli ile bir kez daha masaya oturacak olan AK Parti Genel Başkanı, Başbakan Davutoğlu’nun MHP Lideri’nden mevcut hükümetin Türkiye’yi en kısa sürede seçime götürmesi konusunda destek isteyeceği ifade ed

Davutoğlu'ndan Bahçeli'ye seçim teklifi!

Koalisyon çalışmaları kapsamında bugün MHP Lideri Bahçeli ile bir kez daha masaya oturacak olan AK Parti Genel Başkanı, Başbakan Davutoğlu’nun MHP Lideri’nden mevcut hükümetin Türkiye’yi en kısa sürede seçime götürmesi konusunda destek isteyeceği ifade ediliyor.

Davutoğlu ‘mevcut hükümetle seçim’ önerisinde bulunacak.

7 Haziran 2015 seçimlerinin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 63. hükümeti kurmakla görevlendirilen AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, CHP ile sonuçsuz kalan koalisyon görüşmelerinin ardından bugün saat 14.00’te MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile TBMM’de bir araya gelecek.

Davutoğlu’nun görüşmede Bahçeli’ye uzun süreli koalisyon önerisinde bulunması beklenmiyor.

Başbakan Davutoğlu, hafta sonu Bahçeli görüşmesine hazırlık yaptı. Resmi programı olmayan Davutoğlu, MHP raporunu hazırlayan heyet ile Başbakanlık Resmi Konutu’nda bir araya geldi. Görüşmeye, MHP ile temas noktası olan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, Meclis Başkanvekili Naci Bostancı, eski Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, eski Milletvekili Salih Kapusuz ile Ankara Milletvekilleri Vedat Bilgin ve Ertan Aydın katıldı.

Toplantıda, MHP’ye sunulacak öneriler masaya yatırıldı. Bahçeli’nin 7 Haziran gecesi yaptığı ilk değerlendirmede erken seçim seçeneğini dillendirdiği, CHP ihtimalinin rafa kalkmasının ardından erken seçimi “zehir” olarak nitelendirdiği belirtilerek, bunun bir çelişki olduğu savunuldu.

Başbakan Davutoğlu’nun, bugünkü toplantıda Bahçeli’ye açık ve net olarak “Seçim mi istiyorsunuz, koalisyon mu?” sorusunu sorması planlanıyor. Bahçeli’den gelen yanıta göre, Davutoğlu’nun çeşitli önerileri masaya getireceği belirtiliyor. Uzun süreli koalisyon önerisinin zaman darlığı da göz önüne alındığında mümkün görünmediği tespiti yapılırken, “bütçe dönemini de içeren kısa süreli koalisyon”, “Meclis kararıyla ekim veya kasımda seçim”, “takvimi ve gündemi belli, bazı yasal düzenlemeler yapılarak seçime gidilmesi” gibi seçenekler de dillendiriliyor.

ÖNE ÇIKAN SEÇENEK

AK Parti’de, mevcut hükümetin ekim veya kasımda ülkeyi seçime götürmesi yönündeki seçenek ön plana çıkıyor. Davutoğlu’nun görüşmede Cumhurbaşkanı’nın inisiyatifine kalmadan, Meclis’in karar alarak ülkeyi seçime götürmesinin siyaset kurumu açısından önemli olduğunu bir kez daha vurgulayacağı ifade ediliyor.

Ak Parti kaynakları, görüşmeye ilişkin bir sürpriz beklemediklerini vurgulayarak, “MHP koşulsuz masaya oturursa bir sürpriz olabilir. Ancak Cumhurbaşkanı ile ilgili tutumları belli. Hakarete varan söylemlerinden hiç geri adım atmadılar. Yapıcı bir dil kullanmadılar. ‘Ne olursa olsun hükümeti kuralım’ anlayışı söz konusu değil. Söylem değişmezse de seçime gidilir” yorumunu yapıyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler