Davutoğlu: Teröristler yurtdışı bağlantılı

İşte sorulara da cevap veren Davutoğlu’nun açıklamalarından satır başları:

Davutoğlu: Teröristler yurtdışı bağlantılı

İşte sorulara da cevap veren Davutoğlu’nun açıklamalarından satır başları:

SAVCI MEHMET SELİM KİRAZ’IN ŞEHİT EDİLMESİ

Çok yönlü olarak bu araştırma yürütülüyor. Teröristlerin bir kısım yurt dışı bağlantıları oldu. İstihbarat birimlerimiz çalışıyor, ne olursa olsun onlara ulaşılacak. Soruşturma, araştırma derinleştirilerek yürütülecektir. Şehit savcımızı katledenler hesaplarını verecekler mutlaka.

Böylesi üzücü olayların ardından geniş kapsamlı çalışmalar yapılır ama acaba nerede aksama var diye bakanlıklarımız çalışmalarını yürütür. Bu analizin yapılması gerekir.

ÖZEL GÜVENLİKLER KALDIRILACAK MI?

Burada özel güvenlik yapılarında çalışan vatandaşlarımızın hakları mağdur edilmeden, atılması gereken adımlar atılır. Emniyet birimlerimiz de koordinasyonumuzun artırılması ve kamu kurumlarının korunmasını sağlayacak önlemler alacak.

Özel güvenlik kurumlarında çalışanların hakları mağdur etmeden yeni düzenlemeler yapabiliriz.

AVUKATLARIN ADLİYE GİRİŞLERİNDE ARANMASI

Yargı mensuplarına saygımız güvenimiz tamdır. Avukatlara yönelik bir tedbir değil. Avukatlık adı altında teröre önlemdir. Başka bir kurumun kıyafetini giyip yapılsaydı o kuruma da aynı önlemler alınırdı.

Avukatlarımıza yönelik bir şey değil bu. Bu tedbirler avukatlığa yönelik değil, teröristlere alınacak bir tedbirdir. Barolar birliğine ve avukatlarımıza sağ duyulu olma çağrısında bulunuyorum. Bu tecrübe bize gösterdi ki bazı tedbirleri almayız. Bu olay yaşanmamış gibi sayamayız.

Güvenlik güçlerimiz en çağdaş, en kibar biçimde bu aramaları gerçekleştirecektir. Güvenliği sağlamak zorundayız ve bu konuda kararlıyız.

MEDYAYA YASAK TARTIŞMALARI

Kimse gerçeklerin üzerini örtmeye çalışmasın. İnsani duyarlılık ve toplumsal duyarlılık. Mağdurun yüzü açık verilmez. Basın yayın organları vicdanlarına bir sorsunlar bizi eleştirmeden önce... Şehit savcımızın ailesi neler yaşadı.

O açıklamayı okudum, hiçbir insani duyarlılığı yok o açıklamanın. Kendi aileleri bu durumda olsa ne yaparlardı. Bize mi dava açarlardı, o kamu kurumuna mı dava açarlardı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler