Davutoğlu: "Sığınmacılar geri dönecek"

AB Konseyi Başkanı Tusk toplantıda yaptığı konuşmada "Türkiye ile Hollanda arasındaki 33. madde açıldı. Sığınmacılar pazar gününden itibaren geri dönecek" diye konuştu.   Başbakan Ahmet Davutoğlu, 3 milyon euronun sadece Suriyeliler için kullanılacağını s

Davutoğlu: "Sığınmacılar geri dönecek"
AB Konseyi Başkanı Tusk toplantıda yaptığı konuşmada "Türkiye ile Hollanda arasındaki 33. madde açıldı. Sığınmacılar pazar gününden itibaren geri dönecek" diye konuştu.
 
Başbakan Ahmet Davutoğlu, 3 milyon euronun sadece Suriyeliler için kullanılacağını söyleyerek, "Biz para pazarlığı yapmadık. Bu şekilde algılanmamalı" dedi.
 
Terör konusunda dayanışma çağrısı yapan Davutoğlu, "Terör nereden gelirse gelsin beraber çalışmak zorundayız. Yalnız şunu da belirtmek isterim. Bu binanın dışında terörizmi destekleyen bayraklar sallanıyor. Ayrım yapmamalıyız. DAEŞ, PKK aynıdır" dedi.
 
Davutoğlu'nun açıklamasından satır başları:
 
- Bugün çok tarihi bir gün. Türkiye AB arasında bir anlaşmaya vardık. Biz görüşlerimizi paylaştık. Bugün şunun farkına vardık. Türkiye ve AB'nin kaderi aynı.
 
- 3 milyon Euro sadece Suriyeliler için kullanılacak. Biz para pazarlığı yapmadık. Bu şekilde algılanmamalı. 
 
- Bizim için önemli olan konulardan birisi de vize serbestliği. Biz üzerimize düşeni yapacağız ve AB'nin de üzerine düşeni yapmasını bekleyeceğiz. 3 koşul Mayıs'a kadar bitecek. Bütün gelişmeler AB'siz bir Türkiye'nin olamayacağını Türkiye'siz de bir AB olamayacağını gösteriyor.
 
- Teröre karşı dayanışma konusu da çok önemli. Terör nereden gelirse gelsin beraber çalışmak zorundayız. Yalnız şunu da belirtmek isterim. Bu binanın dışında terörizmi destekleyen bayraklar sallanıyor. Ayrım yapmamalıyız. DAEŞ, PKK aynıdır. Kurbanları aynıdır.
 
- Türkiye'nin göçmenlere karşı tavrına dair olumsuz bir yanıt almadık. Bu benim için gurur verici bir şey.  Dünya bunu takdir ediyor. Yüzde 10 işsizlik olan bir ülkede halkımız kamplara karşı çıkmadı. Suriyeli olmayanlar için geri kabul merkezleri oluşturulmalı. Göçmenlere bir maceracı gibi davranmamalıyız. Ders almak isteyen bizden faydalanabilir.
 
- Türkiye'deki mülteci sayısı değişmeyecek. Bloke edilen fasılların açılması hızlanacak.
 
- Bazı Avrupalılar göçmenlere kuşlara yem atar gibi para atıyorlardı. Avrupa gerçeğinin öbür yüzünü de eleştireceğiz. Biz kendi halkımız için yas tutarken terör örgütleri Avrupa'da eylem yaptı. 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler