Davutoğlu: Pilotlarla görüştüm

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu "Bayram sevincimize sevinç katan haberi artık paylaşabiliriz. Pilotlarımız Türk yetkililere teslim edildi." dedi. "PİLOTLARIMIZ, AZ SONRA TÜRKİYE'YE DOĞRU YOLA ÇIKIYORLAR" Beyrut'ta kaçırılan THY pilotları Murat Akpınar il

Davutoğlu: Pilotlarla görüştüm
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu "Bayram sevincimize sevinç katan haberi artık paylaşabiliriz. Pilotlarımız Türk yetkililere teslim edildi." dedi.
 
"PİLOTLARIMIZ, AZ SONRA TÜRKİYE'YE DOĞRU YOLA ÇIKIYORLAR"
 
Beyrut'ta kaçırılan THY pilotları Murat Akpınar ile Murat Ağca'nın serbest bırakılması ile ilgili olarak Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu sosyal paylaşım sitesi Twitter'deki hesabından açıklamalarda bulundu. Pilotların Türkiye'ye doğru yola çıkmak üzere olduklarını ifade eden Davutoğlu, "Bayram sevincimize sevinç katacak güzel haberi artık paylaşabiliriz. 9 Ağustos'tan bu yana Lübnan'da alıkonulan THY pilotlarımız Murat Ağca ve Murat Akpınar yoğun girişimlerimiz sonucu büyükelçimizin yanında kendileri ile şimdi görüştüm. Tüm halkımıza selamları var. Az sonra Türkiye'ye doğru yola çıkıyorlar" ifadelerini kullandı.
 
"ÇEKTİĞİMİZ ACILARI ALLAH BİR DAHA ÇEKTİRMESİN"
 
Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta geçtiğimiz Ramazan Bayramı'nın birinci günü kaçırılan Türk Hava Yolları pilotları Murat Akpınar ve Murat Ağca bu akşam Lübnün polisine teslim edildi.
 
Kaçırılan pilotlardan Murat Akpınar'ın babası Rıfat Akpınar da pilotları beklemek için İstanbul'a hareket etti. Baba Akpınar, hareketinden önce Adnan Menderes Havalimanı'nda yaptığı açıklamada, "70 gün beklemek kolay olmadı. Çok acılar çektik. Çektiğimiz acıları, Allah bir daha çektirmesin" dedi.
 
"EN MUTLU GÜNÜM"
 
Akpınar, şunları söyledi: "Bir baba olarak oğluma kavuşacağım için en mutlu günümü yaşıyorum, çok sevinçliyim. Bu süreçte çocuğum tatil, ticaret veya ziyaret için gitmiş olsa ayrı ama çocuğumuzun kimin elinde olduğunu bilemiyorduk. Kaçıranlar kim? Onun için endişeliydik"
 
"SEVİNCİMİZİ AİLE İÇİNDE YAŞAMAK İSTİYORUZ"
 
Kaçırılan pilotlardan Murat Akpınar'ın kardeşi Bülent Akpınar da, aile olarak bu süreçte ön plana çıkmadıklarını belirterek, "Şimdi de bu sevinci kendi içimizde aile içinde yaşamak istiyoruz" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem