Davutoğlu oğluyla ilgili o iddiayı yalanladı

Dışişleri Bakanlığı, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun oğlu Mehmet Davutoğlu'nun "fakirlik bursuyla okuduğuna" ilişkin basında çıkan haberlere yalanlama geldi... Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, "Bugün bazı basın yayın organlarında y

Davutoğlu oğluyla ilgili o iddiayı yalanladı
Dışişleri Bakanlığı, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun oğlu Mehmet Davutoğlu'nun "fakirlik bursuyla okuduğuna" ilişkin basında çıkan haberlere yalanlama geldi...
 
Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, "Bugün bazı basın yayın organlarında yayınlanan 'Bakan oğlu fakirlik bursuyla okuyor' başlıklı haberler hiçbir şekilde gerçekleri yansıtmamaktadır. Söz konusu haberlerde yer aldığı şekilde Sayın Bakan'ın oğluna bir burs verilmesi, 'Bakanın oğlunun fakirlik bursu ile okuması' kesinlikle söz konusu değildir. Haberlerde geçen 'Mehmet Davutoğlu'na yüzde 100 burs verdi', 'torpilin belgesi', 'Mehmet'in servis, yemek, eğitim, kitap, kırtasiye tüm ihtiyaçları okuldan' ibarelerinin tümü asılsızdır" ifadelerine yer verildi.
 
Mehmet Davutoğlu'nun dört yıldır aynı okula devam ettiğinin ve okulca belirlenen ücretin düzenli olarak Bakan Ahmet Davutoğlu tarafından ödendiğinin belirtildiği açıklamada, bugüne kadar hiçbir şekilde bir burs talebi olmadığı ya da burs alınmadığı, bu durumun gelecek eğitim-öğretim yılı için de aynen geçerli olduğu kaydedildi.
 
Okul yönetiminin, herhangi bir burs talebi olmamasına rağmen, Mehmet Davutoğlu'nun gösterdiği başarı sebebiyle burs almaya hak kazandığını bildirdiğine ancak bunun için gelir seviyesi ile ilgili bir şarttan bahsetmediğine değinilen açıklamada, "Bu konuda okul tarafından nihai bir bildirimde ya da aile tarafından kabulde de bulunulmamıştır. Haberde adı geçen bursun kullanımı söz konusu değildir. Mehmet Davutoğlu'nun 2013-2014 eğitim-öğretim yılı için de okul kaydı henüz yenilenmemiştir" denildi.
 
Bakanlık açıklamasında, şunlar belirtildi:
 
"Sayın Bakan'ın ikisi yüksek lisansta olmak üzere dört çocuğu eğitim görmektedir. Sayın Davutoğlu, bugüne kadar hiçbir çocuğu için hiçbir dönemde hiçbir şekilde eğitim yardımı ya da burs talep etmemiş, böyle bir başvuruda bulunmamıştır. Bu tür etik konularda son derece hassas olan Sayın Bakan'ı yıpratmaya yönelik bu tür çarpıtma ve yalan haberler her şeyden önce basın ahlakına aykırıdır. Bu yayınlarla ilgili hukuki haklar sonuna kadar kullanılacaktır."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem