Davutoğlu ile ilgili şok ifadeler

Dünya siyasetine bomba gibi düşen Wikileaks belgelerinin ardından Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton biraraya geldi. Davutoğlu ve Clinton, görüşme öncesinde kameralara poz verirken kısa değerlendirmelerde bulundu. Cl

Davutoğlu ile ilgili şok ifadeler

Dünya siyasetine bomba gibi düşen Wikileaks belgelerinin ardından Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton biraraya geldi.

Davutoğlu ve Clinton, görüşme öncesinde kameralara poz verirken kısa değerlendirmelerde bulundu.

Clinton, şunları söyledi: "Türkiye ve ABD, dünyadaki en önemli ilişkilerden birine sahiptir. Bunu geliştirmek en büyük arzumuzdur. Sadece Türkiye ve ABD'nin işbirliği yaparak gerçekleştireceği konular var. Görüşmede bunları da ele alacağız."

Davutoğlu ise şöyle konuştu: "Türkiye'nin dış politikası her zaman şeffaftır, ABD ilişkilerimiz de her zaman şeffaftır. Türkiye, bölgedeki ve dünyadaki barış konusunda ABD ile aynı düşünmektedir."

Wikileaks'te yer alan belgelerde Ahmet Davutoğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı etkileme riski bulunan "olağanüstü tehlikeli biri" olarak nitelendirildi.

Davutoğlu'nun "Yeni Osmanlıcılık" politikasını hayata geçirdiği de iddia edildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler