Davutoğlu, dış politikada yeni hedefi açıkladı

 Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Türkiye'nin dış politika formülünü açıkladı ve '2 yıl içinde dünyanın temsil kabiliyeti en yüksek ülkesi olacağız' dedi. İzmir Üniversiteleri Platformu tarafından Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde düzenlenen toplantıd

Davutoğlu, dış politikada yeni hedefi açıkladı

 Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Türkiye'nin dış politika formülünü açıkladı ve '2 yıl içinde dünyanın temsil kabiliyeti en yüksek ülkesi olacağız' dedi.

 İzmir Üniversiteleri Platformu tarafından Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde düzenlenen toplantıda üniversite öğrencilerine seslenen Ahmet Davutoğlu , Türkiye'nin müşfik ve muktedir bir devlet olmak zorunda olduğunu söyleyerek, şöyle konuştu:

"Bugün Akdeniz yeniden yapılanıyor. Tunus ile başlayan devrim rüzgarı, tüm Akdeniz'i yeniden şekillendiriyor. Güney de, Kuzey de yeniden şekilleniyor. Biz, Ortadoğu, Kafkasya, Balkanlar, Asya, Avrupa, Afrika devletiyiz hatta. Ondan önce Akdeniz ülkesiyiz. İnsani bir görev olarak her acının yanında olduk.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti müşfik ve muktedir olmak zorundadır. Bu coğrafya ancak muktedir olan devletleri yükseltir. Güçlü olan devletleri itibarlı kılar. Tüm dış politika mızın formülü bu. Kimin başı ağrırsa, ona ulaşmaya gücümüz yetecek kadar muktedirdir. Biz Akdeniz'deki dönüşüme kayıtsız kalamayız."
 
Bakanlık olarak, büyükelçilik ve dış temsilcilik sayısını arttırmaya özen gösterdiklerinin altını çizen Davutoğlu, bunun, Türkiye'nin dünyadaki etkinliğini arttırması açısından önemli olduğunu söyledi.

Türkiye'nin 2 yıl içinde dünyanın temsil kabiliyeti en yüksek ülkesi olacağını aktaran Davutoğlu, "Büyükelçi sayısını 94'den 124'e çıkardık. Dış temsilcilik sayımızı da 209'a çıkardık. Türkiye, dış temsilcilik bakımından şu anda dünyada ilk ondadır, dokuzuncudur. Önümüzdeki yıl 235 sayısına ulaştığımızda altıncı ülke olacağız. Neden? Ekonomik restorasyon için bu şart çünkü. Diplomatlarımız da üç misli çalışmak zorunda. Aksi taktirde bu açığı kapatamayız. 2 yıl içinde dünyanın temsil kabiliyeti en yüksek ülkesi olacağız, göreceksiniz." dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem