Davutoğlu, Clinton İle Görüştü

PARİS Fransa ve İngiltere'nin girişimiyle düzenlenen Libya konferansına katılmak üzere Paris'te bulunan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton ile bir araya geldi.ABD'nin Paris'teki büyükelçilik ikametgahında yapılan toplan

Davutoğlu, Clinton İle Görüştü

PARİS Fransa ve İngiltere'nin girişimiyle düzenlenen Libya konferansına katılmak üzere Paris'te bulunan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton ile bir araya geldi.

ABD'nin Paris'teki büyükelçilik ikametgahında yapılan toplantıda, Libya ile ilgili son gelişmelerin ayrıntılı bir şekilde ele alınması bekleniyor.

Yaklaşık 60 ülkenin temsilcisinin katılımıyla düzenlenecek Libya konferansı, yerel saatle 17.00'da Elysee Sarayı'nda aile fotoğrafının çekilmesiyle başlayacak. Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, açılış konuşmasının ardından katılımcılarla akşam çalışma yemeğinde bir araya gelecek.

Konferansta, Libya'da Kaddafi döneminin ardından ülkenin yeniden inşası ve Ulusal Geçiş Konseyi'ne yapılacak yardımlar masaya yatırılacak. Ulusal Geçiş Konseyi, ilk etapta acil ihtiyaçların karşılanması için, Kaddafi'nin yurt dışında dondurulan mal ve para varlıklarından 5 milyar doların kendilerine tahsis edilmesini talep ediyor.

Fransa, bugün yaptığı açıklamada, ülkesinde dondurulan mal varlıklarından 1,5 milyar avronun Libyalı muhaliflere verilmesi konusunda BM Denetim Komisyonu'ndan talep ettiği iznin kabul edildiğini bildirmişti

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler