Davutoğlu, " Bu bahar herkesin beklediği..."

Davutoğlu, sağlık Bakanlığı tarafından Van'daki Rescate Otel'de, ülke genelindeki il sağlık müdürlerinin de katılımıyla düzenlenen "Tıp Bayramı" etkinliğinde bir konuşma yaptı.   Başbakan Davutoğlu, Van'a ilk kez akademisyen olarak geldiğini belirterek, k

Davutoğlu, " Bu bahar herkesin beklediği..."
Davutoğlu, sağlık Bakanlığı tarafından Van'daki Rescate Otel'de, ülke genelindeki il sağlık müdürlerinin de katılımıyla düzenlenen "Tıp Bayramı" etkinliğinde bir konuşma yaptı.
 
Başbakan Davutoğlu, Van'a ilk kez akademisyen olarak geldiğini belirterek, katılımcılara Van'a gelmeleri yönünde tavsiyede bulundu ve belli aralıklarla Van'a gelmenin insanda irfanı, bereketi, şifayı artırdığını belirtti. Van'ın, Van Gölü'nün, Süphan Dağı'nın doğa güzelliklerini anlatan Davutoğlu, başbakan olarak Van'a 5'inci kez geldiğini kaydetti.
 
"Biz bu terörü hep beraber yeneceğiz"Başbakan Davutoğlu, her hafta ülkenin bir kentine gittiğini ve vatandaşlarla kucaklaştığını anımsatarak, hafta sonlarını ise terörün mağdur ettiği vatandaşlarla geçirdiklerini, yaralarını sarmak için bir araya geldiklerini ifade etti.
 
Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:"Bunu Mardin'de başlatmıştım, yaklaşık 1,5-2 ay önce. Çok güzel bir şehir, Mardin de bizim kadim şehrimiz. Arkasından Erzincan'ın kurtuluşuna katıldım. Bingöl'de muhteşem bir muhabbetle karşılandık. Son olarak geçen hafta, Silopi'deydik. Silopi, bu terörün acısını en çok hisseden ilçelerimizden biriydi. Giderken açık söyleyeyim, bazı kaygılar taşıyordum. Acaba Silopilinin başını eğik, yüzünü gergin mi göreceğim diye. Silopililer bizi öyle karşıladı ki o karşılayışlarında cuma namazı çıkışı sarılışlarında, kaymakamlığa giderken ki yol üzerinde esnafımızın yüzlerinde gördüğüm, tebessümde gördüğüm şey şuydu, (biz bu terörü hep beraber yeneceğiz)."
 
"Silopi'de gördüğüm manzaradan sonra..."
 
Hiçbir şeyin Silopilinin, doğudaki ve güneydoğudaki vatandaşların başının eğilmesine sebep olmayacağını vurgulayan Davutoğlu, "Hepsinin yüzü gülüyordu. Yüzlerinde gerginlik yoktu, hepsinin başı dikti ve hepsi 'Allah devlete, millete zeval vermesin' diye dua ediyordu. Orada gördüğüm bu vakur duruş, eminim bütün bölgeye, bütün ülkeye yayılıyor. Bilsinler ki hani şehirlerimizi, ilçelerimizi kana boğmak isteyenler, yıkmak, tarumar etmek isteyenler, kardeşi kardeşe düşürmek isteyenler bilsinler ki Silopi'de gördüğüm manzaradan sonra bunu hiçbir zaman başaramayacaklar" diye konuştu.Başbakan Davutoğlu, Van'a, Ankara'daki terör saldırısı nedeniyle bugün gelebildiğini ve Tıp Bayramı'nı kutlama etkinliğini burada gerçekleştirdiklerini belirterek, konuşmasına şöyle devam etti:
 
"Nevruz öncesinde de baharın müjdesini Van'dan vermek istiyorum. Bu bahar, bazılarının hesap ettiği gibi kanın, gözyaşının, terörün olduğu bir bahar olmayacak, bu bahar inşallah dağlarımızın, vadilerimizin, şehirlerimizin, ülkemizin her bir diyarının barışla, huzurla, sevinçle, mutlulukla, vakarla karşıladığı bir bahar olacak. Biz bunu yapmak için burada olacağız. Bunu yapmak için ülkemizin her köşesinde olacağız. Her bir vatandaşımızla buluşacağız, kucaklaşacağız."
 
Sağlık çalışanına hakaret eden tutuklanacak
 
Bugün güzel haberler vermek için buradayım. Talepleriniz için Sağlık Bakanımız ile ilgili çalışmalar yaptık. Sağlık çalışanlarına şiddet uygulayanlar gözaltı müdahalesiyle engellenecekler. Son derece azami çaba gösterilecek. Ayrıca İçişleri Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı arasında yapılan görüşme ile sağlıkta şiddet olaylarında polisimiz görev alacak. Türk Ceza Kanunu'nda yapılacak çalışma ile sağlık alanında tehdit ve hakaret uygulayanlar tutuklama cezası alacaklar.
 
Üniversite ve özelde çalışan işlenen şiddet fiillerine tolerans göstermeyeceğiz. Artan bu şiddeti durduracağız. Sağlık çalışanlarımız asil mesleklerini devam ettirecekler
 
Sağlık çalışanlarımızın özlük haklarında iyileştirme yapacağız. Hekim ve diş hekimlerimizin 2100 lira olan maaşlarının 3100 lira olarak, uzman hekimlerimizin de emekli maaşlarının 3250 ye çıkarılmasını sağlayacağız.
 
Sağlık çalışanlarımızın çalışma şartlarının ağır olduğunu bir hekim eşi olarak çok iyi biliyorum. Hekimlik aileyle yapılan bir meslektir. Hekim eşlerini unutmayalım onlar da bir teşekkürü hak ediyorlar.
 
Hekim sayısının azlığından dolayı hekimlerin emeklilik yaşını 67 yaşına çıkarmayı sağlayacağız. Hekimin ve kurumun da onayı ile bu yaş 72'ye kadar çıkarılacak. Hekimlerimizin sürekli dinamik çalıştıkları için 72 yaşında da şifa dağıtacak bedensel kabiliyete sahipler biz bunu biliyoruz.
 
2023 yılında 20 milyar dolar döviz getirisi sağlayarak ülkemize katkı sağlamayı hedefliyoruz. 500 bin san yurt dışından gelerek kendilerini Türk hekimlerine emanet ettiler. 2014'de uluslararası hasta sayısı yüzde 21 oranında bir artış gösterdi.
 
Önümüzdeki 1 yıl içinde Isparta, Mersin, Ankara 'da şehir hastaneleri uygulaması başlayacak. Vatandaşlarımız 14 yılda sağlık hizmetinde memnuniyet yüzde 39 iken yüzde 73'e çıktı. Sağlık çalışanımızı 378 binden 839 bine yükselttik. 38 tıp fakültesi vardı 103 tıp fakültemiz var. Üniversitelerimizin sorunları ile de yakından ilgileneceğiz. Kadınlar Günü'nü yeni geçtik kadın doktorlarımıza da ayrıca teşekkür ediyorum. Kadınlarımızın merhametli elleri vatandaşımıza şifa dağıtırken anne şefkatiyle yaklaşıyor.
 
Dar gelirli kesimlere yönelik olarak. Yeşil kart sahiplerinin ayakta tedavilerini ve ilaç masraflarını karşıladık. 6389 olan yatak sayısı bugün 48 bini geçti. 168 bin hasta yatağını 2023 yılında gerçekleştirmiş olacağız. "Şifa veren ele vefa" kampanyasını başlattık. Bu sene de devam edecek.
 
Değerli arkadaşlar bu ülkenin her köşesine hizmet götürmek için geceli gündüzlü çalışıyoruz. Türkiye'nin her yerinde insanlarımızın gönülleri şen olsun diye çalışıyoruz. Türkiye mağduriyetler ülkesi olmayacak Mutluluk ülkesi olacak. Nevruz yaklaşıyor buradan Nevruz'u selamlıyorum. Nevruz'u kim kana bulamak isterse Kürt, Türk bütün herkes karşısında duracaktır.
 
Önümüzdeki dönem kardeşliğimizin pekiştiği bir dönem olacak. Allah yolumuzu açık etsin bu ülkeye yardım etsin. Doktıorlarımızın eline şifa kudreti versin Allah'a emanet olun

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem