Davutoğlu: Bayrak Şehir Trabzon

aşbakan Ahmet Davutoğlu, Türkiye’nin hiçbir toprağında operasyona, bölünmeye ve ihanete izin vermeyeceklerini belirterek “Hiç kimse bu milletin geleceğe yürüyüşüne engelleyemeyecek” dedi.  Başbakan Ahmet Davutoğlu, özel uçak "DAP" ile bugün saat 16.00'da

Davutoğlu: Bayrak Şehir Trabzon

aşbakan Ahmet Davutoğlu, Türkiye’nin hiçbir toprağında operasyona, bölünmeye ve ihanete izin vermeyeceklerini belirterek “Hiç kimse bu milletin geleceğe yürüyüşüne engelleyemeyecek” dedi. 

Başbakan Ahmet Davutoğlu, özel uçak "DAP" ile bugün saat 16.00'da İstanbul’dan Trabzon'a geldi. Havalimanındaki karşılamanın ardından Başbakan Davutoğlu, eşi Sare Davutoğlu ile birlikte önceki gün Hakkari Dağlıca’da şehit edilen astsubay kıdemli çavuş Samet Çakır’ın Aydınlıkevler mahallesindeki evine geçerek ailesine başsağlığı diledi. Başbakan Davutoğlu, taziye ziyaretinin ardından Atatürk Alanı’nda partisi tarafından düzenlenen mitingde konuştu.

Alandaki konuşması öncesinde Türk bayraklarını gören Başbakan Davutoğlu, Trabzon’un ‘bayrak şehir’ olma özelliğine vurgu yaparak Dağlıca’da önceki gün şehit olan astsubay kıdemli çavuş Samet Çakır’ın babası Muammer ve annesi Zehra Çakır ile kız kardeşine taziyede bulunduğunu söyledi. “Tek erkek evladını defnetmiş olan babanın gözlerinde vatan aşkını gördüm” diyen Davutoğlu, Türkiye’nin hiçbir toprağında operasyona, bölünmeye, ihanete izin vermeyeceklerini belirterek 2 gün içinde verilen tüm şehitler için Fatiha okudu, okuttu.

“NE YAPTIĞIMIZI ÇOK İYİ BİLİYORUZ”

Bu acı günlerin geçeceğini, bu ülkenin evlatlarının yaptığı fedakarlıkların unutulmayacağını belirten Davutoğlu “Bu ülke, Edirne'den Hakkari'ye kadar bir bütündür. 78 milyonuyla tek kalp tek bir vicdandır. Bu milletin, iradesinden istiklalinden ve istikbalinden vazgeçeceğini sanıyorlar. Hiç kimse bu milletin geleceğe yürüyüşüne engelleyemeyecek. Kim bu kirli hesapları yapıyorsa, çok yakında hepsinin hesabını soracak, adalete teslim edeceğiz. Terör illetini bu topraklardan ne olursa olsun atacağız. Aziz Trabzonlular, terör örgütü hedeflerine ulaşmak için haince saldırıyor. Hiç kimsenin şüphesi olmasın ki, biz ne yaptığımızı çok iyi biliyoruz. Kardeşliğimizi bu topraklarda hem hakim hem de kaim kılacağız. O dağları teröristlerden temizleyeceğiz. Ne özgürlükten vazgeçeceğiz, ne de güvenlikten taviz vereceğiz, ne de bu al bayrağı bir santim yere indireceğiz. Kimsenin şüphesi olmasın. Türkiye kazanacak, kardeşliğimiz, birliğimiz, dirliğimiz kazanacak. İstiklalimiz, istikbalimiz, ay yıldızlı bayrağımız kazanacak. Terör örgütü en haince planları yaparak sonuç almaya çalışıyor. Kendisini sokan bir akrep gibi kendilerini kaçınılmaz bir sona doğru hazırlıyorlar. Ne yaptığımızı çok iyi biliyoruz. Terör örgütlerinin hepsine birer birer hak ettiği dersi veriyoruz, vermeye de devam edeceğiz. Madem ki puslu havayı seven çakallar sokağa çıkmışlar. ‘Bu çakalları barındırmayacaksınız’ dedik. Bu alçakça cinayetleri işleyenleri etkisiz hale getirmeyi çok iyi biliriz. Hukuk devleti sınırları içerisinde her türlü tedbiri alırız. Bu katiller bu alçaklar mutlaka yargıya hesaplarını verecekler” diye konuştu.

“ANAYASA KİTABI FIRLATILAN TÜRKİYE’DEN UZAYA UYDU FIRLATAN ÜLKE KONUMUNA GELDİK”

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesindeki bir okul bahçesinde 3 çocuğun Türk bayrağını alarak bayrak direğini göndere çekmesini kalabalığa izleten Davutoğlu, konuşmasına kaos simsarlarına da seslenerek “Bu ülkeye krize götürmek isteyen simsarlara seslenmek istiyorum. Siz vatandaşların hastanede rehin kaldığı bir Türkiye bıraktınız. Siz, sokak çetelerinin yönettiği bir Türkiye bıraktınız. Siz, anayasa kitapçılarının fırlatıldığı bir ülke bıraktınız, şimdi ise değil anayasa kitapçığı, uydu fırlatıyoruz uydu. Anayasa kitapçığı fırlatılan Türkiye’den uzaya uydu fırlatılan bir ülke konumuna geldik. Karanlık yılların aktörlerini sizler çok iyi biliyorsunuz, CHP ve MHP o karanlık Türkiye’nin mimarları arasındaydı. Bugün izledikleri siyasette yine kriz yine kavga siyaseti. Bunlar hükümeti yıpratma peşinde. Bu hassas dönemde hükümetimize, güvenlik güçlerine insafsızca saldırıyorlar. Türkiye’ye verdikleri zarar bunların umrunda değil” şeklinde konuştu.

“KATİL GÖRMEK İSTEYEN AYNAYA BAKSIN”

7 Haziran seçimleri sonrasında koalisyon kurulamamasının nedenlerine değinen Başbakan Ahmet Davutoğlu “Kılıçdaroğlu ne yaptı? CHP, en çok oy alan AK Parti'ye karşı blok kurmaya çalıştı ama çöktü. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde kurdukları çatıda çökmedi mi? Millete dayanamayan blok çöker. Ama biz her şeye rağmen koalisyon kurmak için elimizden geleni yaptık. İlkelerimiz çerçevesinde uzlaşmaya hazırdık. Anladık ki CHP değişmiyor olmadı koalisyon. Diğer partilerin ortak özelliği görevden kaçmaları. ‘Teröre karşı ortak bildiri yayımlayalım’ dediğimde hepsi kaçtılar. ‘Kılıçdaroğlu'na gel iki parti beraber teröre ortak bildiri yayımlayalım’ dedim. Kılıçdaroğlu ‘Hayır’ dedi. Ankara'da saldırıda vatandaşlarımızın cenazeleri yerde yatarken bizler cansiper bir şekilde yaralılarımızı taşımak için ambulansları, 56 ambulansı seferber etmiş, hastaneleri tek tek kontrol ederken, Selahattin Demirtaş çıktı, 'katil devlet' diye meydanlarda bağırdı. Katil görmek istiyorsa aynaya baksın. Bu devlet kudretli ve şefkatli bir devlettir. Katil görmek istiyorsa Ceylanpınar'da uyurken şehit edilen iki aziz vatan evladını katledenlere baksın. Katil görmek istiyorsa Diyarbakır'da çorbacıda çay içerken şehit edilen Osman Bey'in, fakir çorbacı Şehmuz'un katillerine baksın. Katil görmek istiyorsa Kandil'e doğru dönüp oraya baksın” ifadelerini kullandı.

“BAHÇELİ’Yİ SİYASİ NEZAKETE DAVET EDİYORUM”

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye yönelik eleştirilerini sürdüren ve iftira siyasetini bırakmasını isteyen Davutoğlu "Şimdi de yine televizyonlarda siyaset yapacağına, aileler üzerinden iftiralarda bulunuyor, ailelerini karıştırarak siyaset yapmaya kalkıyor. Sayın Bahçeli'yi bir kez daha siyasi nezakete ve bu zor dönemlerde her şeyden önce karşılıklı hürmete saygıya davet ediyorum. Ama bize yapılan saygısızlığı da karşılıksız bırakmayız, bunu da buradan ilan ediyorum. Cumhurbaşkanımıza, Cumhurbaşkanımızın ailesine yönelik olarak Sayın Bahçeli veya muhalefet parti liderlerinin yaptığı her saldırıyı o büyük makama, sizlerin oylarıyla gelinen o makama saygısızlık olarak görüyoruz. Mücadelesi olan varsa işte siyaset meydanı burası. Mertçe mücadele edelim. Ama aileler üzerinden karşılıklı yıpratmalarla bu ülkenin geleceğinin tartışıldığı bugünlerde içeride yeni sıkıntılara, yeni tartışmalara mahal vermeyelim" dedi.

MUHTARLARA 1300 TL MAAŞ

Davutoğlu, konuşmasında 19 Ekim tarihinin bundan sonra Muhtarlar Günü olarak kutlanacağını belirterek “Bundan sonra 19 Ekim Muhtarlar Günü olarak bütün Türkiye'de muhtarlarımıza adanacak. Ayrıca buna hayırlı olsun derken bir müjdeyi daha iletmek istiyorum; muhtarlarımızın 950 Türk Lirası olan maaşlarını asgari ücrete endeksleyerek 1300 liraya çıkarıyoruz. Hayırlı uğurlu olsun” müjdesini verdi.

YEŞİL YOL TARTIŞMALARI

Trabzon'a yapılacak yatırımları tek tek sıralayan ve yatırımların sürmesi için tek parti iktidarına vurgu yapan Davutoğlu, bölgede tartışmalara konu olan Yeşil Yol’un yapımı ile ilgili de konuştu. Davutoğlu “Bu yolu ‘Karadenizliler’e yardım olsun diye hayatları kolaylaşsın, dünyanın her yerinden insanlar gelsin, Karadeniz’in dağında havasında şifa bulsun’ diye yapıyoruz. Sarı çiçekle konuşan Yunus Emre’den ilham almış bir milletiz. Tek bir yaylanın tarumar edilmesine, bir sarı çiçeğin ezilmesine, kötü yapılaşmaya, o doğanın bozulmasına izin vermeyiz. Yeşil yol bu mantıkla yapılmaya devam edecek” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler